Nari vezeték nélküli headsetek a Razertől

A Razer három új mikrofonos fejhallgatóval jelentkezik, amelyek késleltetéstől mentesen dolgoznak és kiváló minőségű térhangzást nyújtanak.

Nari vezeték nélküli headsetek a Razertől

A Razer egy új mikrofonos fejhallgató családdal vette célba a játékosokat, közülük is azokat, akik elsősorban vezeték nélkül képzelik el a headsetjüket. A Razer Narinól egy Ultimate, egy normál és egy Essential változat létezik. Közülük az Ultimate foglalja el a dobogó csúcsát, ugyanis 50 milliméteres átmérőjű hangszóróihoz HyperSense technológia is jár, ami haptikus visszajelzést alkalmaz a mélyebb és erőteljesebb hanghatások nyomatékosításához. A HyperSense jóvoltából „érezhetővé válnak” a robbanások és az egyéb erőteljes hanghatások, hála az extra rezgéseknek. A technológia valós időben, a digitális jel elemzésével működik, méghozzá nem csak PC-n, hanem egyéb platformon is, legalábbis a hivatalos weboldal ezt állítja. A haptikus visszajelzés egyébként a német Lofelt saját technológiája köré épül. Ezen felül THX Spatial Audio támogatás is jár, ami a lebilincselő térhangzásért felel – segítségével mindig tudhatjuk, mely irányból érkeznek a különböző hanghatások, vagy éppen az ellenfelek.

Galéria megnyitása

Az új mikrofonos fejhallgató 50 milliméteres átmérőjű, neodímium mágnessel ellátott hangszórókat kapott, amelyek a 20 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományon belül dolgoznak, méghozzá 32 ohmos impedancia és 107 dB-es érzékenység mellett. A hangszórókat kényelmes, hűsítő géllel ellátott párnázás veszi körbe, amelynek köszönhetően hosszabb játék során is kényelmes viselet marad a termék. A ház egy visszahúzható mikrofonnak is helyet ad, a 100 Hz és 6,5 kHz közötti frekvenciatartományon belül dolgozik, unidirectional karakterisztikát használ, jel/zaj aránya 50 dB, érzékenysége pedig -42 dB.

Galéria megnyitása

Az RGB LED alapú világítással ellátott hangszóróházakat egy kényelmes, állítható fejpánt kapcsolja össze. A rendszer egyetlen teljes töltés hatására nagyjából 24 órányi üzemidővel bír, ami 8 órára csökken, ha a Razer Chroma világítást is bekapcsoljuk. A headset egy USB adón keresztül, 2,4 GHz-es frekvencián kommunikál, hatótávolsága 12 méter körül helyezkedik el, de igény esetén vezetékes módban is használható, 3,5 milliméteres audió csatlakozóval. Ekkor persze nincs Razer Chroma támogatás, csak statikus RGB LED alapú világítást kapunk, valamint a térhangzást is sztereó hangzás váltja fel. És ugyanez igaz arra az esetre is, ha az USB-s vezérlő PlayStation 4-es játékkonzolra kapcsolódik.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A második variáns, vagyis a Razer Nari szintén 50 milliméteres átmérőjű hangszórókat kapott, amelyekhez RGB LED világítással ellátott ház jár. A 360 fokos térhangzás ebben az esetben is rendelkezésre áll, akárcsak az opcionális vezetékes üzemmód, a haptikus visszajelzés viszont hiányzik. Az akkumulátoros üzemidő Razer Chroma világítás nélkül 24 óra, de Razer Chrome világítással is elérhető 14 órányi üzemidő, ami nem hangzik rosszul. A mikrofon ebben az esetben is ugyanaz, mint az Ultimate kiadásnál.

A harmadik szett, amely a Nari Essential nevet viseli, már csak 40 milliméteres átmérőjű hangszórókat kap, RGB LED alapú világítás és haptikus visszajelzés nélkül, a 360 fokos térhangzás azonban megmaradt. A mikrofon ugyanúgy a kínálat részét képezi, de már csak felhajtani lehet, a 3,5 milliméteres audió csatlakozótól azonban már nem tesz említést a gyártói oldal. Az akkumulátoros üzemidő ebben az esetben 16 órára rúg.

A Razer Nari Ultimate Wireless ára 199,99 dollár, míg a Razer Nari Essential Wireless 149,99 dollárba, az alap Razer Nari Wireless pedig 99,99 dollárba kerül. Az Ultimate változat már elérhető kereskedelmi forgalomban, másik két társa azonban majd csak később jelenik meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap