Raven Z: a SilverStone legújabb Mini-ITX számítógépháza

A legújabb Raven Z sorozatú számítógépház belsejében SFX helyett már ATX formátumú tápegység is elfér, de egyéb tekintetben is ütős lett a termék.

Raven Z: a SilverStone legújabb Mini-ITX számítógépháza

Elérhetővé vált a SilverStone legfrissebb számítógépháza, a megújult Raven Z, amely Mini-ITX és Mini-DTX formátumú alaplapokat fogad. A kompakt újdonság 382 milliméter hosszú, 350 milliméter magas és 105 milliméter széles, azaz nem túl nagy, belsejében azonban mégis viszonylag sok hely várja a különböző komponenseket.

Az RVZ01B-E termékkóddal ellátott számítógépház nagyon hasonlít a korábban piacra dobott Raven Z RVZ01-es modellre, viszont nagyon fontos különbség, hogy az új változat már ATX formátumú tápegységeket fogad, nem SFX formátumúakat, mint elődje. A 3,7 kilogrammos Raven Z acélváz köré épül, belsejében pedig négy darab 2,5 hüvelykes bővítőhely várja az adattárolókat. A kétslotos videokártya egy riser kártya segítségével találhat helyet a rendszerben, viszont figyelembe kell venni, hogy hossza nem lehet több 330 milliméternél, szélessége pedig nem haladhatja meg a 150 millimétert.

Az újdonság belsejében maximum 150 milliméter hosszú tápegység fér el, viszont a gyártó ajánlása szerint 140 milliméternél hosszabb példányokban nem érdemes gondolkodni, hisz az eltérő tápcsatlakozó-kialakítás miatt nem biztos, hogy minden 150 milliméter hosszú modell el fog férni. A ház belsejében akár 120 milliméteres hőleadó radiátorral szerelt kompakt folyadékhűtő szett is elfér, amennyiben a processzorra szerelhető egység nem magasabb 83 milliméternél – ugyanis maximum ennyi hely van a processzorhűtő számára.

A szellőzést összesen három ventilátor biztosíthatja: a ház tetején és alján egy-egy 120 milliméteres példány fér el, valamint egy harmadik légkeverő számára is van hely a házban. Előlapi portok terén a szokásos fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet áll rendelkezésre, amelyek mellé két USB 3.0-s portot is szereltek.

A SilverStone Raven Z (RVZ01B-E) hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 79 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward