Radeon R7 250XE videokártyát mutatott be a PowerColor

A Radeon R7 250XE modellről néhány napja még nem igazán lehetett tudni, pontosan mi a célja vele az AMD-nek.

Radeon R7 250XE videokártyát mutatott be a PowerColor

Nemrégiben érkezett hír egy meglehetősen furcsa AMD videokártyáról, amely a Radeon R7 250XE jelzést viseli – akkoriban még nem volt világos, hogy a terméket a gyártó csak speciális piacokra szánja-e, vagy szélesebb körben is elérhetővé teszi.

Most úgy tűnik, megkaptuk a választ a kérdésre, hála a PowerColor legújabb videokártyájának, amely a Radeon R7 250XE jelzést viseli. Az újdonság nevének extra "E" betűje az eco, azaz gazdaságos jelzőt képviseli, ami arra utal, hogy a terméknek nincs szüksége külön PCI Express tápcsatlakozóra – vagyis tökéletesen megelégszik a PCI Express x16-os sloton keresztül felvehető 75 wattos teljesítménnyel.

Az újdonság egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-t alkalmaz, amely 640 stream processzorral rendelkezik, és 860 MHz-es magórajelen ketyeg. A GPU 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a fedélzeti memóriához, amelyből 1 GB-nyi áll rendelkezésre. A GDDR5-ös memóriachipek effektív órajele 4,5 GHz, ahogy azt korábbi hírünkben már megírtuk. A GPU hűtéséről egy egyslotos kiterjedésű, kisméretű ventilátorral ellátott megoldás gondoskodik, a videó kimenetek között pedig egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI port sorakozik.

A friss videokártya a dolgok jelenlegi állása szerint csak Japánban lesz kapható, az viszont még nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd. A korábbi pletykák 60-70 dollár körüli árat említettek. Hogy később egyéb piacokon is elérhetővé válhat-e a Radeon R7 250XE? Az esély megvan rá, de elég kicsi.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward