Procedurálisan generált pályák az Ark: Survival Evolvedban

De új dinoszauruszok is érkeztek a játékba a frissítéssel.

Procedurálisan generált pályák az Ark: Survival Evolvedban

Ahogy a pénteki aprókba azt már megírtuk, megérkezett a v248-as számú frissítés az Ark: Survival Evolvedhoz, ami hozott néhány látványosabb újítást a játékba. Ezek közül is a legfontosabb, hogy most már létrehozhatunk véletlenszerűen generált pályákat. Ehhez meg kell adnunk, milyen jellegű tájat szeretnénk, milyen magas hegyekkel, milyen mély völgyekkel és olyan opciókkal, mint a folyók, a tavak és a tengerek, vagy éppen a bioszféra típusa. Ezt követően pedig a játék motorja elkészíti nekünk a pályát.

De új dinoszauruszok is bekerültek a játékba, amik eléggé érdekesnek tűnnek. A Kaprosuchus egy olyan ragadozó, ami leginkább a mocsaras vidékeken érzi jól magát, de mind a szárazföldön, mind pedig a vízben elég fürgén tud mozogni. Ehhez hasonlóan szintén a mocsarat kedveli a Diplocaulus, ami egy pici lény, és ha megfelelően betanítottuk, akkor kvázi oxigénpalackként használható, így lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig deríthessük fel a víz alatti dolgokat. Ezekkel szemben a Chalicotherium a hidegebb vidékeket szereti, nincs barátságban a vízzel és remekül kiképezhető távolsági támadásokra, ugyanis sziklákat tud hajítani nagy hatékonysággal.

Ezzel a javítással került be a korábban már bejelentett Explorer Note System is, ami tulajdonképpen feljegyzéseket helyez el ládikákban, amiket megtalálhatunk és elolvashatunk - és ha minden igaz, akkor összerakhatunk belőle valami történetszerűséget, megismerve a sziget korábbi lakóinak életét. Ezek a feljegyzések mind az alap szigeten, mint pedig a Scorched Earth kiegészítő új szigetén elérhetők lesznek, és a megtalálásuk után egy rövid ideig több XP-t kapunk majd.

Az Ark: Survival Evolved továbbra is a Steam Early Access rendszerében, vagy Xbox One a game preview keretein belül próbálható ki, de már készül PlayStation 4-re is, VR-támogatással. A Scorched Earth kiegészítő most akciósan 14,99 euróért vehető meg a szokásos 19,99 euró helyett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward