Pici Shuttle PC-k passzív hűtéssel és akár videokártyával is

A Shuttle passzív hűtésű barebone konfigurációkkal rukkolt elő, amelyek az SX35-ös család harmadik generációs tagjainak tekinthetőek.

Pici Shuttle PC-k passzív hűtéssel és akár videokártyával is

Az XS35-ös sorozat 2010 óta van jelen a piacon, most pedig megérkeztek a család harmadik generációs tagjai, amelyek passzív hűtéssel rendelkeznek és választásunktól függően integrált, illetve diszkrét videó vezérlővel – videokártyával – egyaránt elérhetőek. D-Sub és HDMI videó kimenet mindkét konfiguráción találunk és a kuckók felépítése is azonos. Az egyetlen, és egyben legfontosabb különbség kettőjük között az, hogy az olcsóbbik, XS35V3 típusjelzéssel ellátott modell az Intel Atom D2700-as processzor Intel GMA 3150-es IGP-jére támaszkodik, a drágábbik, XS35GTA V3-as példány pedig Radeon HD 7410M típusú videokártyát alkalmaz.

A processzor szerepét mindkét terméknél egy 2,13 GHz-en ketyegő Intel Atom D2700-as processzor tölti be. Az alaplap mindkét esetben két darab DDR3-as So-DIMM memóriafoglalatot tartalmaz, ezekben összesen 4 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es memóriamodul helyezhető el, amelyek DDR3-1066 MHz-es órajelen ketyegnek majd. A passzív hűtésű, teljesen ventilátormentes felépítéssel rendelkező házak belsejében egyetlen egy 2,5 colos bővítőhely lapul, amibe merevlemez és SSD meghajtó egyaránt szerelhető – igényeinktől függően. A házban tálca nélküli optikai meghajtó számára is van hely, de ha optikai meghajtót nem kívánunk alkalmazni, akkor ezt a bővítőhelyet az opcionális PHD2-es átalakító keret segítségével 2,5 colos bővítőhellyé alakíthatjuk.

A mindössze 36 milliméter vastag PC ház négy az egyben memóriakártya-olvasót, Gigabites Ethernet vezérlőt és 802.11 b/g/n WiFi adaptert is rejt, a további kiegészítőket – mind például a TV Tunert – pedig az öt darab USB 2.0-s port fogadja. Az XS35V3 és az XS35GTA V3 használható álló kivitelben a hozzá tartozó állvánnyal, de a VESA PV01-es rögzítő keret segítségével könnyedén a monitor hátuljára szerelhetjük az adott mini PC-t. Maga a ház egyébként 22 x 3,6 x 16 centiméteres mérettel bír, azaz rendkívül kompakt, tömege pedig nettó 2,1 kilogramm (valószínűleg erre még rájön a merevlemez). A rendszer tápellátásáról egy külső tápadapterrel gondoskodhatunk, ami természetesen a csomag része.

Mivel barebone rendszerekről van szó, így sem memóriát, sem adattárolót, sem pedig optikai meghajtót nem rejt a ház – ezeket magunknak kell beszereznünk. Az integrált videó vezérlőre támaszkodó XS35V3-as modell 172 euróba, XS35GTA V3-as társa pedig 233 euróba kerül.

A két új PC már elérhető kereskedelmi forgalomban is. Az új barebone konfigurációkról az érdeklődők az alábbi hivatkozások segítségével szerezhetnek be bővebb információt:

 

[list type="unordered"]

[*]Shuttle XS35V3

[*]Shuttle XS35GTA V3

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward