Perception - vakon a gonosz ellen

A The Deep End Games játékában egy vak lánnyal kell majd túlélnünk egy kísértetjárta ház borzalmait.

Perception - vakon a gonosz ellen

Érdekes alapkoncepciójú túlélőhorrora gyűjt a The Deep End Games csapata. A korábban az Irrational Gamesnél dolgozó Bill Gardner által vezetett stúdió egy olyan túlélőhorror elkészítéséhez kéri a Kickstarterena támogatók segítségét, aminek a főszereplője szó szerint vakon veti bele magát egy veszélyes és bizarr szituációba.

Hősnőnk, a különféle víziókkal megvert Cassie ugyanis a hagyományos értelemben véve nem lát, de ez nem akadályozza meg abban, hogy egymaga próbálja meg kideríteni, miért jelenik meg álmaiban egyre gyakrabban a New England egyik elhagyatott szegletében álló, kísérteties ház. Megérkezése után azonban a bátor lánynak hamar rá kell döbbennie, hogy óvatlansága és elbizakodottsága súlyos veszélybe sodorta.

A villát ugyanis különféle, nem erről a világról való lények lakják, akik mindenáron végezni akarnak a betolakodóval. Hogy a helyzet még súlyosabb legyen, a menekülés nem opció, mert a titokzatos hatalmak lezárták az összes kijáratot. Így, ha hősnőnk életben akar maradni, ki kell, hogy derítse, hogy mi folyik a sötét titkokkal teli épületben.

A játék különlegessége értelemszerűen a főhős fogyatékosságának megjelenítése lesz. Alapesetben Cassie valóban nem lát semmit és ezért mi is csak a fekete képernyőt nézhetjük. Azonban, ha koppantunk egyet a botjával, akkor a remek hallású lány a visszhang alapján el tudja majd képzelni, hogy mi is veszi körbe. A dolog azonban nem veszélytelen, mert az így keletkezett zajt a villa lakói is meghallgatják. Ha pedig rátalálnak a védekezésre teljesen képtelen hősnőre, az gyors, de annál szörnyűbb véget fog érni. Ezért minden kopogtatást kétszer is meg kell majd gondolnunk.

Az sem fogja megkönnyíteni az életben maradásunkat, hogy egyes rejtvények megoldásakor Cassie a házat irányító erők miatt vissza fog utazni az időben. Bár ilyenkor az épület alaprajza nem, vagy csak minimálisan változik majd meg, a berendezési tárgyak teljesen át fognak alakulni. Ilyenkor, más választásunk nem lévén, újra neki kell majd állnunk az egyes szobák felfedezésének.

Gardner ígérete szerint, amennyiben a kampány sikerrel jár, jövőre már játszhatunk is a Perceptionnal. Tekintve, hogy egyetlen nap alatt közel a szükséges összeg negyede összejött, minden esély meg van arra, hogy 2016-ben megtudhassuk, milyen is az, amikor abszolút kiszolgáltatva próbálunk meg életben maradni egy, a halálunkat akaró lényekkel teli, minden ízében ellenséges környezetben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward