Paul Feig nem horrort, hanem igazi szörnyfilmet csinál a Universalnak

Habár eddig a szörnyes univerzum nem aratott túl nagy sikert.

Paul Feig nem horrort, hanem igazi szörnyfilmet csinál a Universalnak

Paul Feig leginkább olyan vígjátékokról ismert, mint a The Office, a Bridesmaids, vagy a kevésbé sikerült Szellemirtók női változata. Szóval az úriember leginkább a könnyed szórakoztatásban jártas, ezért volt némileg meglepő,. hogy tavaly bejelentették, Feig írja és rendezi majd a Dark Army nevű filmet a Universal számára.

A Universal ugyebár megpróbálta létrehozni a saját összekapcsolt filmes univerzumát Dark Universe néven, amiben a filmstúdió legendás szörnyeit és az azokhoz kapcsolódó franchise-okat kötötték volna össze, de ez eddig nem igazán sikerült. Leginkább a Tom Cruise-féle Múmában reménykedett a stúdió, de hiába a szupersztár és a neves franchise, a film teljes érdektelenségbe fulladt, és valószínűleg nem sokan emlékeznek rá.

Mindenesetre Feig egy igazi szörnyfilmet szeretne készíteni, ami nem horror, hanem felderíti a téma tragikus és komikus oldalát is, és leginkább szórakoztat. Ezt az író-rendező így fogalmazta meg:

"Számomra ez a kirekesztettekről szól. A szörnyfilmek egy jelentős részét homoszexuális rendezők készítették, és sokat beszéltek arról, hogy a szörnyek tulajdonképpen a társadalomból való kirekesztettséget, és az ezzel kapcsolatos érzéseket jelenítették meg. Ez a fajta realizmus, és az ehhez kapcsolódó érzelmek nagyon fontosak számomra. Nem az a fontos, hogy megijesszük az embereket, hanem hogy miként tudjuk kibontani ezeket a karaktereket és szituációkat. Ott van például Frankenstein, aki egy nagyon tragikus karakter, és én is valami hasonlót szeretnék elérni. Úgy kell viccesnek lenni a karakterek közti interakcióval, hogy közben megőrizzük a helyzet komolyságát" - kezdte Feig, ezt követően azonban aggodalmát fejezte ki.

"Remélem, hogy végül tényleg elkészülhet a film. Ki tudja? Jelenleg teljes káosz uralkodik a vírus miatt."

"A hangvételt tekintve nagyon hű maradok a hagyományos szörnyfilmekhez. Még egyszer hangsúlyozom, nem horrorfilmekhez, hanem szörnyfilmekhez! Imádom a '30-as évek hasonló alkotásait, mint a Bride of Frankestein, vagy James Whale filmjei. Ezt a hangvételt akarom, mert ezek a filmek rendkívül szórakoztatóak voltak. Komolyan vették őket, de mégis elengedték magukat, így sok extrém és sok vicces karakter kerülhetett be. Ezt szeretném. Egy igazi szörnyfilmet" - fejezte be.

Ezzel párhuzamosan a rajongók továbbra is szekálják a rendezőt a félresikerült Szellemirtók-reboottal kapcsolatban. Feig ezzel kapcsolatban reagált arra, hogy Zack Snyder kiadhatja a saját, közel 4 órás verzióját az Justice Leage-ből, és közölte, hogy neki van egy 3,5 órás vágása a Szellemirtókból, amit szívesen megosztana a közönséggel.

Persze, valószínűleg csak viccelt (?), ráadásul nem tűnne túl értelmesnek kiadni, mikor a stúdió is rájött, hogy nagy bakot lőttek a teljesen női szereplőgárdával és a forgatókönyvvel. Nem csoda, hogy már javában készül a Ghostbusters: Afterlife, ami visszahozza az eredeti szereplőgárda egy részét, és tulajdonképpen egyenes ágon folytatja a régi filmeket.

A film egyébként eredetileg most nyáron került volna a mozikba, de a koronavírus-járvány ezt keresztbe húzta, így a megjelenését áttolták 2021 márciusára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap