Passzív hűtést kaptak a legújabb kompakt Shuttle PC-k

A Skylake processzorral érkező apróságok VESA keret segítségével falra, asztal alá vagy éppen monitor hátuljára is felszerelhetőek.

Passzív hűtést kaptak a legújabb kompakt Shuttle PC-k

A Shuttle nem kevesebb, mint öt új apró asztali számítógépről rántotta le a leplet, amelyek mindannyian Skylake alapokon nyugszanak, és a helytakarékos kivitel ellenére remek felszereltséggel és jó bővíthetőséggel rendelkeznek. Az adott processzor hűtését passzív módon, zajtalanul végzi a rendszer, és a 24/7 üzemmód sem jelent problémát a 0 és 40 Celsius fok közötti hőmérséklettartományon belül – utóbbi nem csak kereskedelmi alkalmazásnál jöhet jól.

Shuttle DS67U sorozat

Ahogy elődeik, úgy az újdonságok is a szokásos ház-formátumot alkalmazzák, ami egy 200 milliméter mély, 16,5 milliméter széles és 3,95 milliméter magas fémházat jelent. Az újdonságok minden esetben két darab Gigabites Ethernet porttal, valamint két darab soros porttal érkeznek, de ezzel együtt a legtöbb esetben HDMI és DisplayPort videó kimenet is van rajtuk. A felszereltség része még a 802.11ac támogatással és modelltő függően külső antennával ellátott WiFi vezérlő is. Ezúttal az előlapra is került egy USB 3.0-s port, rendszermemóriából pedig immár 32 GB-nyi használható, de csak DDR3L modulok formájában. Az újdonságok M.2-es slottal, 2,5 hüvelykes bővítőhellyel és memóriakártya-olvasóval egyaránt rendelkeznek (SD/SDHC/SDXC), processzor terén azonban már különböznek egymástól.

Shuttle DS68U sorozat

Mind az öt modell támogatja a 4K-s kijelzők használatát, valamint mindannyian rendelkeznek DirectX 12-es támogatással is. A monitor hátuljára, asztal alá, falra, vagy sokféle egyéb helyre is felszerelhető termékek energiatakarékosan működnek, azaz átlagos fogyasztásuk 10 watt körül helyezkedik el.

Az DS67U sorozatú újdonságok már kaphatóak kereskedelmi forgalomban, operációs rendszerek terén pedig Windows 7, Windows 8, Windows 10 és Linux támogatás jár hozzájuk – de maga az operációs rendszer nem. A DS68U modell forgalmazása később kezdődhet meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward