Pár nap és itt a Radeon HD 4870 X2?

A videokártya gyártó nagyvállalatoktól származó információk alapján az AMD csúcskártyájára, a két GPU-val ellátott Radeon HD 4870 X2-es modellre már egyáltalán nem kell sokat várni. A jelenlegi hírek szerint a kártya hivatalosan július 14-én jelenik meg, ám ekkor még nem lesz elérhető kereskedelmi forgalomban. Az első tesztek a megjelenés napján már biztosan olvashatóak lesznek, az újdonság viszont csak a hónap végétől vagy augusztus elejétől kezdve lesz elérhető a boltok polcain.

Pár nap és itt a Radeon HD 4870 X2?

A videokártya gyártó nagyvállalatoktól származó információk alapján az AMD csúcskártyájára, a két GPU-val ellátott Radeon HD 4870 X2-es modellre már egyáltalán nem kell sokat várni. A jelenlegi hírek szerint a kártya hivatalosan július 14-én jelenik meg, ám ekkor még nem lesz elérhető kereskedelmi forgalomban. Az első tesztek a megjelenés napján már biztosan olvashatóak lesznek, az újdonság viszont csak a hónap végétől vagy augusztus elejétől kezdve lesz elérhető a boltok polcain.

Az AMD legújabb csúcskártyája két darab RV770-es GPU-t tartalmaz egyetlen nyomtatott áramköri lapon (PCB). A kártya többféle változatban kerül forgalomba, ám ami közös lesz minden egyes egységben az az, hogy 2 x 800 darab stream processzorral, PLX-PCI-Express híd chippel és 2 x 256 bites memória interfésszel rendelkeznek majd. A kártyák alapesetben 1 GB-nyi GDDR5-ös memóriával kerülnek forgalomba, de minden bizonnyal találkozhatunk majd olyan változatokkal is, amelyeken 2 x 1 GB memória teljesít szolgálatot.

Az AMD újdonságának teljesítményéről hamarosan képet kaphatunk, hiszen alig pár nap van hátra a hivatalos megjelenésig, persze csak, ha hihetőek a videokártya gyártó vállalatok által hangoztatott információk. Az 1 GB memóriával felszerelt referencia kártyák ára még mindig úgy néz ki, hogy 499 dollár lesz. Lehet, hogy az újdonsággal nem kevés borsot tör az AMD az Nvidia orra alá? Nemsokára megtudjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward