Összehajtható mobilos szabadalom a Mototól

Összehajtható mobilos szabadalom a Mototól

A Motorola sem szeretne lemaradni arról az őrületről, ami előre láthatólag a következő években fog kibontakozni. Már egészen biztos, hogy jönnek majd az összehajtható megjelenítővel szerelt okostelefonok, és az alábbiakban a Moto ide vonatkozó friss szabadalmát vesszük közelebbről szemügyre.

Az Egyesült Államokban bejegyzett dizájn a kagyló formában összehajtható okostelefonokat idézi. A legtöbb információ szerint az elsőként forgalomba kerülő, hajlékony kijelzős mobilok ilyen felépítésűek lesznek, mert így lehet a legegyszerűbben megoldani a panel védelmét. Hátulütője ennek a kivitelnek azon túl, hogy nem olyan ütős a megjelenése, hogy a kijelzőnek egészen kicsi rádiuszban kell meghajolnia, így elméletileg nagy stresszt jelenthet neki az összehajtás és a kinyitás, de a pletykák szerint a gyártók általában úgy fogják tervezni ezeket a gépeket, hogy éveken át bírják a naponta rájuk váró, akár több tucatnyi nyitást és zárást is.

Galéria megnyitása

A Motorola szabadalmában egy kifejezetten széles képarányú kijelző köszön vissza a széthajtást követően, és a jelek szerint egy nagyon különleges zsanért fog bevetni a vállalat, aminek a működéséről egyelőre semmit nem lehet tudni, de a vázlatokon eléggé komplexnek tűnik. Egyébként a szabadalmi rajzon szereplő okostelefonnál nem tűnik túlzottan praktikusnak az, hogy a zsanér területén kiszélesedik a ház, főleg nyitott állapotban néz ki eléggé problémásnak (kényelmetlennek?) a dizájn. A szerkezet külső burkolatán csak egy kamerának a helye van feltüntetve, a képalkotó alatt pedig az ujjlenyomat-olvasónak lehet majd a pozíciója, a hátoldal alján pedig ott a hangszórórács, ami ezek szerint nem a mobil aljára kerülne, amennyiben éppen így valósulna meg a termék.

Galéria megnyitása

Az összehajtható szerkezet szabadalma kapcsán azonnal felröppent az a pletyka, hogy talán ez lehet majd a következő generációs RAZR alapja. A RAZR márkanév mostanra kikopott a köztudatból, de a 2000-es években nagyon sok ilyen mobilt adott el a Motorola, hatalmas népszerűségnek örvendett a széria szinte minden tagja. Az elnevezés itt a pengevékony felépítésből eredt, és az sem volt utolsó szempont, hogy kiváló anyaghasználat, valamint jó tudás jellemezte a RAZR modelleket. A vállalat korábban (2011-2012) már az androidos okostelefonoknális megpróbálta a RAZR-t „feltámasztani”, de ezt a próbálkozást nem koronázta siker.

Galéria megnyitása

Nem teljesen alaptalan egyébként a párhuzam vonása a hajlékony kijelző és a RAZR között. Azon túl, hogy itt is kagylós kialakításról van szó, az MWC 2018 keretében a Lenovo vezérigazgatója az összehajtható megjelenítőkben rejlő lehetőségekről kezdett beszélni, amikor arról kérdezték újságírók, hogy visszatérhet-e a RAZR név. A szakember előre vetített Barcelonában, hogy több új, innovatív dizájnon is dolgozik a vállalat az érkező paneltechnológiák felhasználásával, így kvázi meg is erősítette, hogy lesz a Lenovónak (Motónak) összehajtható mobilja. (És talán hasonlóan fog festeni, mint a fenti vázlaton szereplő szerkezet.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap