Óriási bejelentésre készül az Nvidia

A vállalat egy, a játékvilágot forradalmasító dologról szeretné lerántani a leplet, de emellett új Shield tablet érkezésére is számíthatunk.

Óriási bejelentésre készül az Nvidia

Meglehetősen izgalmas hetek elé nézünk Nvidia fronton, legalábbis a legfrissebb információmorzsák erre engednek következtetni. Az Nvidia ugyanis nemrégiben küldött ki néhány meghívót a média képviselőinek, amelyben egy nagyszabású rendezvényre invitálják őket.

A szóban forgó rendezvénynek a GDC (Game Developers Conference) ad helyszínt, a hatalmas jelentőségű bejelentésre pedig a GDC második napján, március harmadikán kerül sor. A meghívóból mindössze annyi derül ki, hogy az Nvidia egy öt éve fejlesztés alatt álló dologról rántja le a leplet, ami újradefiniálja, forradalmasítja a játékvilág jövőjét.

A meghívó

A sejtelmes szavakból elsőre nem derül ki egyértelműen, miről lehet szó – egyesek a GM200 alapú következő generációs csúcskártya bemutatására gondolnak. Noha utóbbi rajtja kétségtelenül már a küszöbön lehet, mégsem hinnénk, hogy egy videokártya fogja forradalmasítani a játékvilág jövőjét. Mivel a meghívottak között különféle piaci szegmensek képviselőit találjuk, sokkal inkább valami platformok között működő megoldás bemutatásáról lehet szó – a találgatások a GameStream eljárással, illetve a felhő alapú játékszolgáltatást kínáló GRID várható újításaival kapcsolatban így egyaránt folynak. A GRID mögött egyébként nagyjából 5 évnyi fejlesztőmunka húzódik, ez a felhő alapú játék-streamelő szolgáltatás pedig még ráadásul forradalmi újításnak is tekinthető, ami tényleg felforgathatja a játékpiacot.

A GRID-del kapcsolatos bejelentés mellett egyes források szerint új Shield tábla érkezésére is számíthatunk, amelynek fedélzetén a CES alkalmával bejelentett Tegra X1-es SoC egység teljesíthet szolgálatot. Ez az újdonság viszont nem biztos, hogy a március 2-től 6-ig tartó GDC-n mutatkozik be – sokkal valószínűbb, hogy a március 2-től 5-ig tartó Mobile World Congress lesz rajtjának színtere, hiszen mégis egy mobileszközről van szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward