Shop menü

ÖRDÖGI MÓDON HELYEZTE EL A BLIZZARD A PREMIUM BATTLE PAST A DIABLÓBAN, VÁLTOZTATNAK RAJTA

Csak egy klikk volt a visszavonhatatlan aktiválás.
Török Roland
Török Roland
Ördögi módon helyezte el a Blizzard a Premium Battle Past a Diablóban, változtatnak rajta

Talán nem sokan fognak meglepődni a mostani sztorin, legalábbis azon, hogy mely stúdióhoz köthető megint egy kisebb botrány. Az áldozatok ezúttal a Digital Deluxe és az Ultimate Edition vásárlók, vagyis azok, akik amúgy is többet fizettek a játékért. Ezért a lelkesedésért cserébe egy bármikor felhasználható Battle Pass „kupont” kaptak, viszont a Diablo IV egészen az elmúlt napokig nem egyszerűen ösztönözte a játékosokat, hogy aktiválják a Battle Pass-t, hanem egyenesen mindent megtett annak érdekében, hogy a játékosok akaratuk ellenére tegyék meg azt. 

A taktika lényege a következő volt: a menübe lépve a játékos lépkedhet a különböző lapok között, mint a térkép, szociális szolgáltatások, klán stb. Természetesen az első lap, ami automatikusan megnyílik, az a Season Pass oldala. Ezen az oldalon van egy nagy piros gomb, amivel aktiválni lehet a Battle Pass-t. Ezzel nem is lenne olyan nagy probléma, bár érthető módon talán nem ezt akarnák a játékosok legelőször látni, de legyen, valahova tenni kell a lapot, ahol útban lehet. 

Konzolon, illetve, ha billentyűzettel lépked az ember a menüben, akkor viszont jön a trükk.  

A lapot megnyitva a kurzor automatikusan az „Activate Premium” gombra ugrik, sőt, ha valaki közelébe viszi az egeret, akkor is rácuppan, így egyetlen óvatlan gombnyomás vagy klikk a lapon, és már meg is történt a tranzakció. 

A játék nem kérdez az égvilágon semmit, láthatóan szándékosan úgy van megtervezve a felület, hogy a vásárlás minél biztosabban és visszafordíthatatlan módon megtörténjen. Asmongold rövid videójában jól látható, hogyan működik a Blizzard ördögi trükkje. 

A Blizzard megígérte, hogy készítenek hozzá egy ideiglenes megoldást, hogy legyen az embernek esélye visszalépni. A menü viszont annyira gonosz, hogy mire odajutnak, hogy beleépítik, a játékosok zöme már régen aktiválhatta véletlenül a Battle Pass-t. 

Nem is olyan rég történt, hogy a Fortnite miatt kapott az Epic Games egy 92 milliárd forintos büntetést, mert a menüben a Battle Pass vásárlást a Blizzardhoz hasonló módon helyezték el. Úgy tűnik a Diablo IV monetizációs dizájnerei nem igazán értették meg, hogy miért is kapott büntetést az Epic Games.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére