Shop menü

92 MILLIÁRD FORINTJÁBA KERÜL AZ EPIC GAMES-NEK A FORTNITE GOMBKIOSZTÁSA

Ha az ember csak meg akarta nézni a skineket, akaratlanul meg is vehette őket.
Török Roland
Török Roland
92 milliárd forintjába kerül az Epic Games-nek a Fortnite gombkiosztása

A Fortnite továbbra is korunk egyik legnépszerűbb videojátéka, ingyenességét természetesen az alkalmazáson belüli vásárlási lehetőségeknek köszönheti.  

A felhasználók milliói költenek pénzt a játékban, a legtöbb esetben tényleg abból a célból, hogy megszerezzék a nekik tetsző kinézetet, animációt vagy egyéb digitális javakat. Az esetek egy bizonyos százaléka viszont egészen biztosan nem kívánt vásárlás volt. Az amerikai versenyfelügyelet, az FTC sikeresen megnyert egy pert az Epic Games-szel szemben, így a Fortnite készítőinek 245 millió dollár büntetést kell fizetnie a nem megfelelő üzleti gyakorlat miatt. 

Az ügy még 2020 júniusában kezdődött és most fejeződött be a jogi folyamat. Az FTC szerint a Fortnite úgy mentette el a bankkártya adatokat az alkalmazáson belül, hogy utána túl egyszerűvé vált a vásárlás.  

A Battle Pass megvásárlása úgy működött, hogy míg a legtöbb képernyőn az egyik gomb a skin megtekintését vagy egy cucc felpróbálását jelentette, addig a Battle Pass megvásárlásának képernyőjén ugyanez a gomb már a vásárlás gombja volt. A hatás azonnali volt és semmilyen visszakérdezés nem történt arra vonatkozóan, hogy ténylegesen meg akarjuk-e venni a havi előfizetést. 

Az FTC szerint ez a fajta gombkiosztás direkt a vásárlót megtévesztő trükk volt, hiszen így úgy tudták rávenni a játékosokat a vásárlásra, hogy ők csak kíváncsiak lettek volna mi van a csomagban. 

Az Epic Games azzal védekezett, hogy mindenkinek van három lehetősége visszavonni egy vásárlást, de ez az élettartamra vonatkozik és nem is volt egyértelmű a használata. Ha tehát valaki 300 tárgyat vett, akkor is csak 3 visszatérítési lehetősége van, mint annak, aki csak 3-at. 

A büntetést tovább súlyosbította, hogyha a vásárló a bankjánál próbálta visszavonni a tranzakciót, akkor az Epic Games örökre kitiltotta a fiókot a szolgáltatásból. 

Ez azért is volt fájdalmas, mert sokak fiókja úgy került örökre az account temetőbe, hogy valójában rengeteg órát vagy akár valódi pénzt költöttek olyan dolgok megszerzésére, amit valóban szerettek volna megtartani.  A 245 millió dolláros Epic Games büntetést az FTC a korábbi károsultaknak fogja visszaosztani.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére