Olvasási hibától szenvednek a Samsung 840 EVO SSD-k

A kellemetlen hibajelenségre frissítés formájában érkezhet gyógyír, méghozzá rövidesen.

Olvasási hibától szenvednek a Samsung 840 EVO SSD-k

Az elmúlt hetek folyamán számos olyan felhasználói beszámoló, illetve panasz látott napvilágot, amelyekben a Samsung 840 és 840 EVO SSD meghajtók tulajdonosai alacsony olvasási teljesítményről tettek említést.

A témát legjobban körüljáró, illetve a legtöbb felhasználói hozzászólást tartalmazó fórumtéma az overclock.net virtuális hasábjain található, ahol a hozzászólások száma már bőven meghaladta a hétszázat. Az említett fórumtémában a 840 EVO SSD meghajtók alacsony olvasási teljesítményéről panaszkodnak. A hibajelenség a vizsgálatok szerint azoknál a blokkoknál jelentkezik, amelyek régebben rögzített adatokat tartalmaznak – ezeknél, ahogy a lenti HD Tach diagramon is látszik, meglehetősen komoly mértékben csökken az olvasási teljesítmény.

Forrás: AnandTech

A jelek szerint a probléma csak azokat az LBA-kat érinti, amelyek egy hónapos, vagy ennél régebbi adatokat tartalmaznak – a frissen rögzített blokkoknál tökéletes a rendszer olvasási teljesítménye. A hiba jellege egyébként megmagyarázza, miért nem derült fény erre a bugra a tesztek alkalmával.

Az AnandTech szerint a Samsung mérnökei már vizsgálják a probléma okát, sőt, feltételezhetően meg is lelték rá a megoldást, ám amíg a különböző tesztek meg nem erősítik a javítás tökéletességét, addig nem adják ki a frissítést. Sajnos egyelőre nem tudható, mennyit kell várni a javítás érkezésére, csak annyi biztos, hogy a Samsung szakemberei mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél hamarabb elkészüljenek vele. A javítás firmware frissítés formájában érkezik majd – ahogy befut, természetesen visszatérünk a témára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward