OLED „monitorral” készül az Alienware a játékosoknak

120 Hz-es képfrissítési ráta, 4K-s felbontás és… 55 colos méret?

OLED „monitorral” készül az Alienware a játékosoknak

Nem véletlen, hogy nem vagyunk még elárasztva OLED monitorokkal a PC piacon. A technológiának óriási előnyei vannak a folyadékkristályos panelekkel szemben, de a kezdetek óta folyamatosan problémát jelent nála az élettartam és a beégés. A legtöbb esetben egy monitornak sokkal nagyobb az aktív ideje, mint egy TV-nek, és a tartalom is sokszor áll rajta (márpedig ki szeretne egy Windows logót a bal alsó sarokba örökre).

Az utóbbi hetekben viszont kezd megtörni a jég. A JOLED év végén jelentette be, hogy több olyan panellel is készül, amiket kifejezetten PC-k mellé szán, és az egyikre már épít is monitort az ASUS, ami idén megjelenhet.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

(A képek a DigitalTrends és a Trusted Reviews oldaláról vannak.)

Most az Alienware csatlakozik a klubhoz, és bár hivatalosan nincs bejelentve, de szinte biztos, hogy az LG egy eredetileg TV-kbe szánt paneljét használja az új 55 colos „monitorához”. Smart rendszer így nem lesz benne, viszont megvan a 120 Hz-es képfrissítési ráta, és valamilyen dinamikus képfrissítést is támogatni fog (azt nem konkretizálták mit, de elég valószínű, hogy a HDMI 2.1-ben szereplő Adaptive-Syncet).

Az Alienware már járt pórul OLED panellel (pont élettartam problémák miatt), éppen ezért még megtippelni sem tudták, mikor lesz kiadható állapotban az új kijelző. Rengeteg tesztet futtatnak rajta, és igyekeznek megoldani, hogy ne találkozzunk beégéssel. Az ehhez szükséges szoftvert, ami például analizálja a képet, és az álló részeket minimálisan változtatgatja pl. még fejlesztik.

A 4K-s monitoron a HDMI-n felül DisplayPort 1.4-es csatlakozó is lesz, képes lesz lefedni a DCI-P3 színteret 98 százalékosan és természetesen a HDR-t is támogatja. A képminőség kétségkívül pazar lesz, a kérdés csak annyi, hogy az Alienware meg tudja-e oldani a problémákat az LG-vel, és hogy hányan akarnak majd ekkora monitor elé leülni. De ha valaki jóval kisebbet szeretne, nos a cégnek RTX videókártyával szerelt laptopja is lesz OLED kijelzővel idén.

Ki tudja, lehet, hogy 2019 az OLED monitorok felbukkanásának éve lesz?

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap