Okos előlapi kiegészítők az Enermax-tól

Az Enermax előlapi kiegészítői USB 3.0-s memóriakártya-olvasóval, valamint 2,4 ampernyi áramerősség leadására képes USB porttal érkeznek.  A nagyobbik modell még 2,5/3,5 hüvelykes adattárolókat is fogad.

Okos előlapi kiegészítők az Enermax-tól

Az Enermax két új előlapi kiegészítőt is bemutatott, amelyek mindketten a Mighty Charger sorozatot erősítik. A nagyobbik modell 5,25 hüvelykes külső bővítőhelyet igényel, a kisebbik pedig egy 3,5 hüvelykes külső bővítőhellyel is megelégszik.

Az újdonságok tulajdonképpen némi extrával ellátott előlapi kártyaolvasóknak tekinthetőek – kétségtelenül érdekesek a maguk szegmensében.

A nagyobbik példány az ECR501-es típusjelzést kapta. Ez a termék a kártyaolvasó részen kívül egy eSATA portot, valamint öt darab USB 2.0-s és egy USB 3.0-s portot kínál. Az USB portok közül a feketék 1.5 ampernyi, a sárga pedig 2,4 ampernyi áramerősséget kínál – utóbbi az USB-s akkumulátortöltő szabvány 1.2-es specifikációinak is megfelel. Érdekesség egyébként, hogy a hagyományos USB 2.0-s portok általában 0,5 ampernyi áramerősséget tudnak leadni, így az Enermax megoldásával a nagyobb töltőáramot támogató készülékek akkumulátora sokkal hamarabb feltölthető.

Extraként a felsoroltak mellett egy 3,5 hüvelykes, illetve két 2,5 hüvelykes adattárolót is fogad a kiegészítő, így meglehetősen sokoldalúnak mondható. A memóriakártya-olvasó hatféle memóriakártya-formátummal birkózik meg (MS/CF/SD/xD/microSD/M2), és USB 3.0-s kapcsolaton keresztül csatlakozik a rendszerhez – természetesen a kisebb modell esetében is.

A kisebbik modell, amely ECR301-es típusjelzéssel rendelkezik, már a 3,5 hüvelykes külső bővítőhelyeket veszi célba. Ez a példány már csak három darab USB 2.0-s és egy darab USB 3.0-s portot kapott, de a sárga "Super Charge" USB csatlakozó róla sem hiányzik.

Az eSATA port ugyancsak jelen van a kínálatban, a memóriakártya-olvasó pedig hat helyett már csak ötféle memóriakártya-formátumot támogat, az xD formátumúakat nem (MS/CF/SD/microSD/M2). Ez a példány 2,5 hüvelykes vagy 3,5 hüvelykes adattárolókat sem fogad.

Az Enermax Mighty Charger sorozatú kiegészítői még ebben a hónapban elérhetővé válhatnak kereskedelmi forgalomban. Az ECR501-es modell 39,99 dollárba, az ECR301-es pedig 34,99 dollárba kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward