Shop menü

AKÁR NYOLCFÉLE RADEON RX 7900-AS SOROZATÚ ROG STRIX VIDEOKÁRTYÁT IS BEMUTATHAT AZ ASUS

Erre utal az EEC adatbázisában található bejegyzés.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Akár nyolcféle Radeon RX 7900-as sorozatú RoG Strix videokártyát is bemutathat az ASUS

Az AMD Radeon RX 7900-as sorozatú videokártyái nagyjából egy hónap múlva jelennek meg kereskedelmi forgalomban, vagyis már nem kell rájuk vészesen sokat várni. A kínálatban egészen biztosan lesznek referencia órajeleken üzemelő, egyedi hűtéssel ellátott modellek, valamint olyanok is, amelyek egyedi felépítéssel és megemelt órajelekkel büszkélkednek.

Az Eurasian Economic Commission adatbázisában fel is bukkant néhány új modell az ASUS háza tájáról, amelyek a RoG Strix sorozatot erősítik. Rendhagyó módon ezek a videokártyák most eléggé sokan lesznek, ugyanis ezúttal nem kettő-három, hanem négyféle verzió készül mind a Radeon RX 7900 XT-ből, mind pedig a Radeon RX 7900 XTX-ből. Az persze egyelőre kérdés, ezek közül kereskedelmi forgalomban végül találkozhatunk-e, illetve globálisan elérhető dizájnokról van-e szó, de idővel erre is fény derül.

A jelenlegi információk alapján az ASUS kínálatában mindkét sorozatban ugyanolyan koncepció mentén készül el négyféle modell. Az egyik az abszolút csúcsot képezi, már ami a dizájnt és az órajeleket illeti, közvetlenül alatta foglal helyet a szintén tekintélyes mértékű tuninggal érkező OC változat, míg a következő a még mindig tuningolt, de már szerényebb felépítést használó Advanced kiadás lehet, és egy alapmodell is érkezik. Arról egyelőre nincs hír, hogy a későbbiekben esetleg folyadékhűtéssel ellátott változatok is készülnek-e, de nem lehet kizárni, hogy ilyen modellek is felbukkannak majd.

Az aktuális lista így néz ki:

[list type="unordered"]
[*]ROG-STRIX-RX7900XTX-T24G-GAMING
[*]ROG-STRIX-RX7900XTX-A24G-GAMING
[*]ROG-STRIX-RX7900XTX-O24G-GAMING
[*]ROG-STRIX-RX7900XTX-24G-GAMING    

[*]ROG-STRIX-RX7900XT-T20G-GAMING
[*]ROG-STRIX-RX7900XT-A20G-GAMING
[*]ROG-STRIX-RX7900XT-O20G-GAMING
[*]ROG-STRIX-RX7900XT-20G-GAMING 
[/list]

Az ASUS jó eséllyel a GeForce RTX 4080-as és 4090-es RoG Strix modelleknél bevetett dizájnelemeket használhatja az AMD újdonságainál is, igaz, méret és dizájn terén lehetnek különbségek a két család tagjai között. Az AMD termékei alacsonyabb TDP kerettel dolgoznak, a maximum itt 350-400 W körül helyezkedhet el, ehhez a hűtés is egyszerűbb lehet, így a friss videokártyák kisebb, kompaktabb kivitelben készülhetnek – elméletben.

Konkrét fotók és adatok még nem érkezek a RoG STRIX család legújabb tagjaival kapcsolatban, a fentebb látható fotók mindegyike a GeForce RTX 40-es sorozat tagjait ábrázolja, amelyekre várhatóan hasonlítanak majd egy picit az új Radeon dizájnok is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére