Nvidia Tesla K20 és GK110 infók

Végre lehull a lepel a hónapok óta várt információkról.

Nvidia Tesla K20 és GK110 infók

Ahogy az a korábbi információkból már kiderült, az Nvidia Tesla K20-as általános célú gyorsítókártyája az első olyan megoldás a piacon, amely GK110-es kódnévre keresztelt GPU köré épül. Ez a GPU az Nvidia jelenlegi „legkomolyabb” megoldása, ami eddig GeForce sorozatú videokártyában nem kapott helyet.

A kiszivárgott információk alapján az Nvidia GK110-es grafikus processzora összesen 15 darab SMX tömböt tartalmaz, ám ezek közül a Tesla K20 esetében csak 13 áll rendelkezésre. Utóbbira valószínűleg a kihozatali arány miatt van szükség – ahogy az arány javul, úgy érkezhetnek majd a 14, illetve 15 SMX tömbbel operáló megoldások.

A 13 SMX tömbbel gazdálkodó GPU 2496 CUDA magot használhat – 15 SMX tömb alkalmazásakor 2880 CUDA mag állna rendelkezésre. A 705 MHz-es magórajelen ketyegő GPU 5 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához kapcsolódik, amely összesen 200 GB/s-os memória-sávszélességet kínál. Az egyszeres pontosságú számítási teljesítmény 3,52 TFLOP/s-os, a dupla pontosságú számítási teljesítmény pedig 1,17 TFLOP/s-os .

A 7,1 milliárd tranzisztorból álló GPU 28 nm-es csíkszélességgel készül és Dynamic Parallelism, Hyper-Q, valamint GPUDirect with RDMA támogatást egyaránt kínál. A Tesla K20 egy hattűs és egy 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazását követeli meg, TDP-je pedig 225W-os.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward