Netgear NAS-ok BitTorrent Sync támogatással

A NAS-ok piacán elsőként a Netgear kínál natív BitTorrent Sync alkalmazást, amellyel könnyen, biztonságosan szinkronizálhatóak a különböző adatok eszközeink között.

Netgear NAS-ok BitTorrent Sync támogatással

A BitTorrent Sync szolgáltatás már nem újdonság, ám kétségtelenül rendkívül hasznos, hiszen segítségével különböző eszközeink között szinkronizálhatunk fájlokat egyszerűen és biztonságosan. A BitTorrent Sync a felhőszolgáltatásokhoz hasonló előnyöket kínál, de nagyban különbözik tőlük, ugyanis az adatok ebben az esetben nem a felhőben, azaz nem egy távoli szerveren foglalnak helyet, hanem saját eszközeinken. Emiatt a rendelkezésre álló tárhely mennyisége sem egy szolgáltatótól, hanem eszközeink adattároló kapacitásától függ.

Az ötletes szolgáltatás meglepő módon immár hálózati adattárolókra (NAS-okra) is elérhetővé vált, igaz, egyelőre még csak egyetlen egy gyártó termékeivel lehet kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Elsőként a Netgear ismerte fel a BitTorrent Sync-ben rejlő lehetőségeket, így a vállalat OS6-os operációs rendszert futtató otthoni és üzleti hálózati adattárolóihoz külön bővítményként már el is érhető a natív BitTorrent Sync app.

Az alkalmazás jóvoltából a különböző eszközök és a NAS között kényelmesen, biztonságosan továbbíthatunk adatokat oda-vissza, természetesen méretbeli korlátozások nélkül. Az alkalmazás könnyen beüzemelhető, még a routerek komplex konfigurálására, illetve virtuális magánhálózat (VPN) kiépítésére sincs szükség ahhoz, hogy az eszközök közötti kommunikáció kellően zökkenőmentes és biztonságos lehessen.

Az adatok átviteléhez, illetve az adatokhoz való hozzáféréshez felhasználónévre és jelszóra sincs szükség. A készülékeinken (mobileszközök, notebook és PC) telepített BitTorrent Sync kliensre van szükség, az adott Netgear NAS-ra meg a ReadyNAS Add Ons lapról lehet beszerezni az appot. A Netgear otthoni felhasználóknak szánt hálózati adattárolói közül a ReadyNAS 102-es és 104-es modellek, az üzleti asztali NAS-ok közül a ReadyNAS 312-es, 314-es, 316-os, 516-os és 716X modellek, az SMB megoldások közül pedig a ReadyNAS 2120, 3220 és 4220-as modellek szerepelnek a támogatott eszközök listáján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward