Netgear gamer router 802.11ad és 10G támogatással

Az AD7200-as osztályba tartozó Nighthawk XR700 egy igazi felsőkategóriás router, ami maximálisan kielégítheti a gamerek vezetékes és vezeték nélküli kommunikációval kapcsolatos igényeit.

Netgear gamer router 802.11ad és 10G támogatással

A Netgear egy új gamer router bemutatását tartogatta az éppen zajló IFA 2018 idejére, az újdonság pedig nem más, mint a Nighthawk XR700, ami platform szintjén sokban egyezik a korábbi csúcstermékkel, az X10-es modellel, ugyanakkor számos téren különbözik is, hogy még vonzóbb választás lehessen a gamerek számára.

A 4 külső antennával ellátott XR400 alapját egy Annapurna Lbas AL-314-es SoC egység adja, ami 1,7 GHz-es órajelen ketyeg és 4 processzormaggal rendelkezik. Ezt 802.11ac és 802.11ad támogatást biztosító Qualcomm vezérlők egészítik ki, plusz 802.11 b/g/n támogatás is rendelkezésre áll. Az új router az X10-es modellhez hasonlóan 800 Mbps-os sávszélességet nyújt a 802.11 b/g/n tartományon belül (4 x 200 Mbps), a 802.11ac tartományt pedig 1,73 Gbps-os adatátviteli sávszélességgel szolgálja ki (4 x 433 Mbps). Ezeken felül 802.11ad támogatás is jár, ami már a 60 GHz-es frekvenciatartományt használja, maximális adatátviteli sávszélessége pedig 4600 Mbps. Az új router a felsorolt sebességeknek köszönhetően kiérdemelte az AD7200-as sebességosztályt, vagyis lényegesen gyorsabb, mint az XR500-as modell, ami „csak” egy AC2600-as sebességosztályú, Netgear X4 platform köré épülő megoldás.

Galéria megnyitása

A vezeték nélküli mellett természetesen vezetékes hálózati támogatás is szerepel a kínálatban – nem is akármilyen. A router hátulján összesen 7 darab GbE port sorakozik, amelyek közül hat a helyi hálózatot szolgálja ki (LAN), egy pedig az internetre kapcsolódást segíti (WAN). A hat darab LAN port közül a szélső kettő az Ethernet Port Aggregation funkciót is támogatja, ahogy azt az X10 esetében már megszokhattuk.

Galéria megnyitása

A jobb szélen egy 10 Gigabites Ethernet port is látható, ami SFP+ kivitelben érhető el, de egy Netgear AXM765-ös átalakító segítségével RJ-45-ös 10 GbE porttá is átalakíthatjuk – viszont az átalakítót külön kell beszerezni. Fontos különbség a 2016 végén kiadott X10-es csúcsmodellhez képest, hogy a 10 Gb SPF+ portot nem csak LAN, de akár WAN célokra is használhatjuk. A sort két darab USB 3.0-s port zárja, amelyek a router szélén kaptak helyet.

Galéria megnyitása

Az új router egyébként a DumaOS névre keresztelt operációs rendszert futtatja, amit a Netduma csapata fejlesztett. A gamer igényekre optimalizált szoftver egyebek mellett lehetőséget ad a geo-filter szolgáltatás használatára is, így a különböző szerverekhez való csatlakozáskor a rendszer az általunk beállított preferenciák szerint választ optimális sebességet biztosító kiszolgálót. A szoftver Gamer’s Dashboard funkciót is nyújt, amelyen keresztül minden szükséges beállítás és információ egységesen, áttekinthetően jelenik meg. Ezzel együtt természetesen a játékokhoz tartozó adatforgalom optimalizálására, prioritás szerinti kezelésére is van mód. Extraként még hat hónapnyi Amazon Cloud backup előfizetés is jár a routerhez.

Galéria megnyitása

A Netgear Nighthawk XR700 várhatóan szeptember folyamán kerül az üzletek polcaira, ára pedig 500 dollár lesz. Aki a gamereknek szánt funkciókra nem vágyik, az X10-es elődmodellt már akár 420 dollárért is hazaviheti – viszont a két termék közötti különbségeket érdemes szem előtt tartani, mielőtt választásra kerül a sor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap