Németországban is betiltat néhány iPhone modellt a Qualcomm

Korábbi iPhone-ok értékesítésére vonatkozó korlátozást ítélt meg a bíróság a Qualcomm kezdeményezésére.

Németországban is betiltat néhány iPhone modellt a Qualcomm

A Qualcomm és az Apple közötti háború egyre jobban kezd elharapódzni. Nemrégiben számolhattunk be arról, hogy a chipdizájner komoly győzelmet aratott a cupertinói alakulat felett azzal, hogy több generációnyi okostelefon importját és értékesítését tiltatta be Kínában, most pedig már egy másik helyszínen győzedelmeskedett a Qualcomm. Németországban egy, a korábbitól teljesen eltérő szabadalmi per eredményeként kerülhetnek le egyes iPhone modellek az Apple boltok polcairól.

A Qualcomm azzal perelte be az Apple-t a németeknél, hogy az iPhone-ok esetében egy olyan eljárást használ az Intel és a Qorvo hálózati komponenseit tartalmazó készülékekben, ami a birtokában álló szabadalom által le van védetve. Egy hálózati kommunikációt segítő eljárásról van szó, ami a rádiós egység működésében kulcsfontosságú szerepet tölt be. A Qualcomm szabadalma lehetővé teszi az energiahatékonyság jelentős növelését, de a cég az Apple számára nem engedélyezte a technológia felhasználását olyan rendszereknél, amik nem a Qualcomm egységeire épülnek.

Galéria megnyitása
Apple iPhone 8

Ebben az esetben nem olyan nagy volumenű a tiltás, mint Kínában. A beszámolók szerint az iPhone 7 és az iPhone 8 széria bizonyos, nemzetközi piacra szánt tagjai érintettek – melyekben a fent említett gyártók alkatrészei dolgoznak –, és állítólag csak közvetlenül az Apple nem értékesítheti ezeket. Ez azt jelenti, hogy a viszonteladók és a szolgáltatók kínálatában teljesen zavartalanul szerepelni fognak a továbbiakban is az okostelefonok, csak a cupertinóiak 15 hivatalos boltjából tűnnek el a szabadalomsértésben érintett szerkezetek.

Végül még azt meg kell jegyezni, hogy ez a tiltás nem azonnali hatállyal lép életbe. Az ítélet véglegesítését megelőzően a Qualcommnak még végre kell hajtania egy csaknem 700 millió eurós értékű kötvényelhelyezést is. A vállalat elmondta, hogy ezt napokon belül megoldják, és így minden akadály elgördülhet az ítélet végrehajtása elől. Plusz természetesen az Apple nem akarja további harc nélkül elfogadni az ítéletet, ezért fellebbez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap