Nem nyúlhat az Apple az Unreal Engine-hez

Nem nyúlhat az Apple az Unreal Engine-hez

Az Apple és az Epic Games pere szerencsére mindig tartogat valami érdekeset számunkra, a cégek ügyvédjei ugyanis nem nyugszanak. Bár a következő tárgyalás májusban várható, addig is több dolog is függőben van, az egyik ilyen pedig az Unreal Engine betiltására vonatkozik.

Korábban a bíróság már megtiltotta az Apple-nek, hogy az Unreal Engine hozzáférését megszüntesse, de ez nem volt elegendő az almás cégnek és megpróbálta újra elérni a bíróságnál, hogy leszedhesse a szerintük veszélyes, „backdoor” kódokat tartalmazó UE4-et. Szerintük az Epic Games szabotőr és nem egy mártír, a bíróságtól pedig nem kéne, hogy enyhítést kapjon, hiszen ők okozták maguknak a bajt. Arra is hivatkoztak, hogy minden hasonló esetben korábban is letiltották a kapcsolódó fiókokat is, így ez a lépés nem az Epic Games ellen irányulna, hanem ez áll a szolgáltatásuk feltételeiben is.

A bírónő viszont úgy döntött, hogy véglegesíti a korábban ideiglenesen adott Unreal Engine 4 védelmet, így az Apple az ügy lezártáig nem nyúlhat az Epic Games motorjához.

Ez azért fontos lépés, mert az UE4 tiltása nem csak az Epicnek okozna fejfájást, hanem több tízezer fejlesztővel tolna ki egyetlen kattintással az Apple, hiszen onnantól kezdve az Epic nem tudná fejleszteni a szoftvert iOS-re, így előbb vagy utóbb a fejlesztők olyan hibákkal találnák szembe magukat, amit senki nem tudna orvosolni és sajnos az egész játékuk veszélybe kerülne. Ezen kívül a filmipar, az oktatás és a marketing szféra is rendszeresen használja az Unreal Engine-t, a tiltás pedig a Mac rendszerekre is kiterjedne.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap