​​​​​​​Nagyon beakarja tiltani az Unreal Engine-t az Apple

Időközben pedig a világot sem sikerült megmenteni Mac rendszereken.

​​​​​​​Nagyon beakarja tiltani az Unreal Engine-t az Apple

Augusztus végén egy kisebb csatát nyert az Epic Games az Apple ellen, hiszen sikerült a bíróság előtt elérniük, hogy az Apple ne tudja eltávolítani az Unreal Engine hozzáférését a saját platformjához.

Azóta sok minden történt, többek között az Apple ellentámadt és olyan szakaszba lépett a Fortnite ügy, ha az Epic mégis „kijavítaná” az Apple rendszerének megkerülését, akkor se térhetne vissza a platformra egy éven belül.

Az almás cég viszont továbbra se nyugodott bele, hogy az Unreal Engine-t a platformján kell tudnia, ezért szeretnék, ha a kötelezést megszűntetnék és elvehetnék az Epic hozzáférését.

Szerintük az Epic Games szabotőr és nem egy mártír. Nem kéne, hogy bármilyen enyhítést is kapjon a bíróságtól, mert méltányossági alapon sem jogosult rá. Az Epicnek egyetlen egy billentyűleütésébe került volna, hogy elkerülje a Fortnite-tal kapcsolatos károkat, ehelyett viszont visszaéltek a bizalmukkal. Az Epic maga kényszerítette őket arra a lépésre, hogy távolítsák el a Fortnite-ot, mivel szándékosan szegték meg a fejlesztői irányelveket.

Úgy gondolják, hogy az Epic meggyújtotta a tüzet, benzint öntött rá és most a bírósághoz rohannak segítségért, holott ők maguk is elkerülhetnék a rombolás, ha elkezdik betartani a szerződési feltételeket.

Az Apple szerint a játékot több, mint 130 millióan töltötték le, ezzel több, mint 550 millió dollárt generáltak az Epicnek és ők ezért csak 99 dollár éves díjat és 30%-ot kértek az eladásokból.

Azt nem jegyzik meg, hogy ezek szerint a számok szerint ők így 365 millió dollárt gyűjtöttek, anélkül, hogy egy sor kódot is írniuk kellett volna a játékhoz, szóval nem csak az Epic Games járt nagyon jól ezekből az eladásokból.

Az Epic Games többször is hangsúlyozta már, hogy nem céljuk ingyen nyerészkedni az AppStore-ban és el is ismerik annak jogosultságát és eredményeit, viszont alternatív lehetőségeket kell teremteni a fejlesztőknek, hogy versenyezhessenek ezzel a monopol helyzetét kihasználó szolgáltatással. Szerintük a telefonok számítanak a fő terméknek és a rajtuk megjelenőszoftvereket az Apple állításával ellentétben nem szabadna, hogy az Apple szabályozhassa.

Bár nem közvetlenül az ellenkeresethez kapcsolódik, de az ügyhöz annál inkább. Aki 2019. szeptember 17. után vette meg a Fortnite: Save the World alapjátokot, az Mac rendszereken visszakapja a játék árát, ugyanis az Apple ennek a játéknak is megtiltotta a frissítését és sajnos a legutolsó verzióban olyan hibák maradtak benne, ami miatt játszhatatlan maradt a Save the World.

Azok, akik ez idő alatt V-Bucks-ot és Llamakat vásároltak, szintén visszakapják a pénzüket. Ha ezen személyek közé tartozol, akkor a pénzedet legkésőbb október 2-án fogod látni a számládon.

Ez egy teljesen automatikus folyamat lesz, a felhasználóknak nem kell semmit se tenniük. A Fortnite Battle Royale módja továbbra is játszható marad, de a frissítés hiányában az iOS rendszerek használóihoz hasonlóan v13.40-es verzión maradt minden játékos.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap