Nem kispályás a Colorful GeForce GTX 980-asa

A Colorful megint előrukkolt egy brutális VRM áramkörrel és hatalmas videokártya hűtővel ellátott termékkel, ami ezúttal az Nvidia egy GPU-s csúcskártyájára alapoz.

Nem kispályás a Colorful GeForce GTX 980-asa

A Colorful elkészült leggyorsabb egy GPU-s videokártyájával, amely a GeForce GTX 980 iGame nevet viseli. A gyártó rendszerint combos tápellátással és brutális hűtéssel szokta ellátni különleges videokártyáit, és ez szerencsére most sincs másképp. A GeForce GTX 980 iGame ennek eredményeként egyedi tervezésű nyomtatott áramköri lapot kapott, amelyen minőségi komponensekből összeállított, 14 fázisú tápellátást biztosító VRM áramkör terpeszkedik.

A komponensek között szerverszintű tantál kondenzátorok, kiváló minőségű DPAK MOSFET-ek, valamint erősáramú szilárd tekercsek is jelen vannak – utóbbiak komolyabb terhelés alkalmával sem hangoskodnak. A komoly tápáramkörhöz két darab nyolctűs PCI Express tápkábel szállítja a kellő mennyiségű áramot.

A fedélzeten egy GM204-es GPU található, amihez rögtön kétféle BIOS is jár. Az első 1127 MHz-es alap- és 1216 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelet alkalmaz, a 4 GB-nyi VRAM-ot pedig 7 GHz-es effektív órajelre lövi be. A második BIOS, amely benyomható kapcsolóval aktiválható, már 1178 MHz-es alap- és 1279 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelet alkalmaz, a VRAM-ot pedig 7,01 GHz-es effektív órajelen hajtja. Ezek az órajelek kis kitartással természetesen feljebb tornázhatóak – ebben a combos VRM áramkör, illetve a terebélyes videokártya hűtő egyaránt remek partner.

A GPU és a VRAM hűtéséről egyébként egy háromslotos megoldás gondoskodik, amely három darab, egyenként 100 milliméteres átmérővel rendelkező ventilátort vet be a siker érdekében. A nagyméretű videokártya hűtő mellett hátlapi hűtőlemezt is alkalmaz az újdonság, így a hő egyenletesebben oszlik el, a hűtés hatásfoka pedig javul.

A GeForce GTX 980 iGame videó kimenetei között három darab DisplayPort 1.2-es, egy HDMI 2.0-s és egy dual-link DVI port sorakozik. A fentebb említett BIOS kapcsoló ugyancsak itt található. A Colorful új videokártyája rövidesen elérhető lesz az APAC és EMEA régió egyes részein, ám az egyelőre nem derült ki, pontosan hol lesz kapható, illetve pontosan mennyibe kerül majd.

Az viszont biztos, hogy hamarosan érkezik egy GeForce GTX 980 iGame Kudan névre keresztelt változat is, ami szintén a fentebb látható nyomtatott áramköri lapra támaszkodik, ám a magasabb órajeleknek köszönhetően gyorsabb lesz. Rajta kívül a GeForce GTX 970 iGame is tiszteletét teszi a piacon a közeljövőben – az a kártya tulajdonképpen csak GPU tekintetében különbözik majd fentebb bemutatott társától, a GeForce GTX 980 iGame-től.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward