Nem csak átszervezéssel, új logókkal is erősít az Intel

A jelek szerint egy teljesen új nevezéktan is bemutatkozhat a nem is oly távoli jövőben, ami egy új CPU sorozatot takar.

Nem csak átszervezéssel, új logókkal is erősít az Intel

Az Intelnél fontos szerkezeti átalakítást jelentettek be nemrégiben, amelynek legfontosabb részleteiről korábbi hírünkben számoltunk be. A vállalat a jelek szerint nem csak szerkezetileg szeretne megújulni, hanem arculat terén is, már ami a klienspiacra szánt processzorgenerációkhoz használatos logókat illeti. Az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalánál több új logót is bejegyeztetett az Intel, amelyek szakítanak az eddigi dizájnelemekkel, valamint a jelek szerint egy új termékcsalád is bemutatkozik.

Galéria megnyitásaGaléria megnyitásaMivel hivatalos tájékoztatás egyelőre nem érkezett ebben az ügyben, így lényegében csak találgatni lehet, pontosan miről van szó. Az új logó új betűtípust használ az intel felirat esetében, valamint a felirat mögötti dizájnelemek is változtak: ezúttal négyzetekből és téglalapokból álló „installáció” foglal helyet a háttérben. Ennél egy fokkal érdekesebb, hogy a szokásos Core termékcsalád mellé EVO termékcsalád is érkezhet.

Az EVO modellek várhatóan a Core család evolúciójára utalnak, vagyis arra, hogy az Intel a szokásos felépítést a big.LITTLE dizájnhoz hasonló megoldásra cseléri, azaz a processzorok teljesítményre hangolt, valamint energiahatékony magokkal egyaránt rendelkezni fognak, ezeknek pedig a terhelésforma jellegétől függően oszthatja ki a leginkább passzoló feladatokat az adott operációs rendszer.

A tradicionális Intel Core sorozatban várhatóan azok a modellek maradnak, amelyek még a régi dizájnt alkalmazzák, vagyis egyetlen processzormag-típus teljesít szolgálatot a fedélzetükön.

Az új EVO és Core logók várhatóan az Alder Lake generációtól léphetnek életbe, ugyanis a Tiger Lake sorozat gyártása már régen zajlik, így a termékek jó eséllyel még a régi logókat kapják, legalábbis abból kiindulva, hogy a szabadalmi bejegyzésre 2020 júliusában került sor, erre lehet számítani. Az elkövetkező időszakban remélhetőleg hivatalos tájékoztatás is érkezik a témában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap