Négylemezes Thecus NAS HDMI porttal

A Thecus legfrissebb hálózati adattárolója az Intel nemrégiben bejelentett Milstead platformjára alapoz.

Négylemezes Thecus NAS HDMI porttal

A Thecus N4800eco egy négylemezes hálózati adattároló, ami otthoni felhasználók, valamint kis- és közepes vállalkozások számára egyaránt jó választás lehet. A termék Intel Atom N2500-as sorozatú processzort tartalmaz, amelyhez 2 GB-nyi DDR3-as rendszermemória társul.

Az energiatakarékosan üzemelő rendszer processzora passzív hűtés mellett üzemel, a merevlemezek hűtéséről pedig egy nagyméretű, csendes rendszerhűtő ventilátor gondoskodik. A bővítőhelyek között összesen négyet találunk, ezekben 3,5 colos merevlemezek és 2,5 colos adattárolók egyaránt helyet kaphatnak. A RAID 0,1,5,10 és JBOD támogatással érkező NAS SATA 3 Gbps-os és SATA 6 Gbps-os adattárolókat egyaránt fogad, méghozzá 16 TB-os maximális kapacitásban. A csatlakozói között a két darab Gigabies Ethernet porton kívül két darab USB 2.0-s, két darab USB 3.0-s és egy eSATA portot találunk.

 

A friss platform jóvoltából HDMI és D-Sub videó kimenet is rendelkezésre áll, így egyidejűleg akár két monitort is képes kezelni a NAS, sőt, akár közvetlenül HD televízióhoz is kapcsolható. Az USB portokra egeret és billentyűzetet csatlakoztatva kényelmesen vezérelhetjük a terméket. Az előlapon egy 2,8 colos OLED LCD kijelző is helyet kapott néhány menügomb kíséretében, így a főbb funkciók beállítása egyszerűen megoldható.

Az újdonságon a ThecusOS 5.0-s kiadása teljesít szolgálatot, ami számos hasznos funkciót biztosít a felhasználók számára. A rendszer webböngészőn keresztül kényelmesen irányítható és természetesen távolról is hozzáférhetünk, ha a megfelelő beállításokat elvégeztük. A NAS okostelefonról történő elérését a T-OnTheGo alkalmazás segíti, amellyel menedzselhetjük fájljainkat és könyvtárainkat, valamint tartalmakat másolhatunk iPad-ünkre és iPhone-unkra, amelyeket aztán később bármikor lejátszhatunk. A NAS-ról letöltött fájlok menedzselését szintén megoldhatjuk a szóban forgó alkalmazáson belül.

A ThecusOS 5.0 jóvoltából rendelkezésre áll a Data Burn és a Data Guard szolgáltatás. Előbbivel adatainkról CD-re, DVD-re vagy Blu-ray lemezre készíthetünk biztonsági mentést, ehhez csak USB-s DVD- vagy Blu-ray íróra van szükség, amit USB porton keresztül kapcsolhatunk a NAS-hoz. A Data Guard funkció ezzel szemben hálózaton keresztüli adatmentést biztosít, így a NAS tartalmáról könnyedén készíthetünk biztonsági mentést egy másik NAS-ra, illetve akár egy szerverre is. Persze adatainkról felhő alapú mentés is készülhet, hála az Amazon S3 szolgáltatásának. A rendszer extraként McAfee antivírust  is tartalmaz, így adataink a lehető legnagyobb biztonságban vannak.

A kliensoldali adatmentésekről a Thecus Backup Utility segítségével gondoskodhatunk, ami Windows és Mac OS X operációs rendszereken egyaránt üzemel. A csomag része még az Acronis True Image OEM kiadása is, amellyel ugyancsak készíthetünk adatmentést a NAS-ra a helyi hálózat számítógépeinek fontos adatairól.

A letöltő- és torrent klienssel érkező, USB nyomtatószervert is tartalmazó hálózati adattároló rengeteg hasznos szolgáltatást kínál, amelyekről itt találnak bővebb információt az érdeklődők. Az újdonság hamarosan kapható lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem tudható, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward