Négy új videokártya érkezik a Radeon RX 5700 XT fölé?

Úgy tűnik, a Dr. Lisa Su által emlegetett nagy NAVI GPU hamarosan tiszteletét teszi a piacon, méghozzá négy új termék formájában. Már amennyiben mindannyian ugyanazt a GPU-t használják.

Négy új videokártya érkezik a Radeon RX 5700 XT fölé?

Az Eurázsiai Gazdasági Bizottság adatbázisában érdekes videokártyák bukkantak fel, amelyek a Radeon RX 5000-es sorozatot erősítik, ám már nem az eddig megismert NAVI grafikus processzorok, hanem nagyobb, több erőforrással rendelkező GPU-k köré épülnek. Az új modelleket egy AIB partner, az AFOX jegyezte be, ezek között pedig csak és kizárólag olyan megoldások lapulnak, amelyek a Radeon RX 5700 XT fölé érkezhetnek.

Galéria megnyitása Az említett EEC bejegyzés Az új modellek között a Radeon RX 5800 XT, a Radeon RX 5900 XT, a Radeon RX 5950 és a Radeon RX 5950 XT sorakozik. A Radeon RX 5800 XT a nevezéktan alapján a Radeon RX 5700 XT-nél magasabb sebességre lesz képes 1440p-s felbontás alkalmával az AAA kategóriájú játékok alatt, így jó eséllyel a GeForce RTX 2070 Super közvetlen kihívója lehet.

A Radeon RX 5900-as sorozat az Nvidia GeForce  RTX 2080 és az RTX 2080 Super ellen szállhat harcba, alapját pedig egy nagy NAVI GPU adhatja, amellyel kapcsolatban egyelőre nincs hivatalos információ, de ez aligha meglepő. A Radeon RX 5950 XT várhatóan az abszolút csúcskategóriában juthat szerephez, így a 4K-s játékra helyezhetik ki, azaz a GeForce RTX 2080 Ti ellen is harcba szállhat.

Az egyelőre nem világos, hogy az újdonságok még az RDNA architektúra köré épülnek-e, vagy már az RDNA2-t használhatják-e – előbbinek nagyobb esélye van, hiszen a nevezéktan alapján egy generációt alkotnak.

Dr. Lisa Su egyébként éppen nemrégiben erősítette meg, valóban érkeznek „nagy NAVI GPU” köré épülő termékek, ám ezekkel kapcsolatban semmi érdemi információt nem osztott meg. Úgy tűnik, az újdonságok tényleg úton vannak már, de az még nem derült ki, hogy pontosan mikor jelennek meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap