Négy friss, Ivy Bridge alapú Pentium CPU érkezik

A következő negyedév folyamán négy új, Ivy Bridge alapokon nyugvó Pentium processzor érkezésére számíthatunk.

Négy friss, Ivy Bridge alapú Pentium CPU érkezik

A 100 dollár alatti árszegmensben rengeteg processzort találunk Intel és AMD oldalon, és a cégek állandóan frissítik a kínálatukat, hogy versenyképesek maradjanak. Ezúttal az Intel térfeléről érkezett néhány friss információ, amelyekből kiderül, hogy a gyártó a következő negyedév folyamán nem kevesebb, mint négyféle új, Pentium sorozatban helyet foglaló központi egységet dob piacra, amelyek a G2000-es, illetve a G2100-as családot erősítik. A G2000-es modellek ismert tulajdonságait az alábbi táblázatban találják az érdeklődők. A két új modell sorát szürkével jelöltük.

A másik két friss jövevény a G2100-as családban kaphat helyet, róluk az alábbi táblázat ad bővebb tájékoztatást.

Hogy mégis mi a különbség a G2000-es és G2100-as sorozatú processzorok között? Lényegében nem túl sok, de azért van. A Pentium G2000-es család tagjai DDR3-1333 MHz-es memóriatámogatással érkeznek, ezzel szemben G2100-as sorozatú társaik már a DDR3-1600 MHz-es memóriamodulokat is kezelik. Az Intel HD sorozatú integrált videó vezérlő mindkét család tagjainál ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálja, sőt, órajelek tekintetében sincs különbség. Az IGP minden esetben 650 MHz-es alap-, és 1050 MHz-es Turbo órajelen ketyeg. Az új központi egységek processzormagjaihoz nem jár sem Turbo Boost, sem Hyper-Threading támogatás, de ebben nincs semmi újdonság.

Az egyelőre nem világos, hogy a friss processzorok pontosan mennyibe kerülnek majd. A beszámolók szerint arra számíthatunk, hogy a friss jövevények csak kicsivel lesznek drágábbak jelenleg is forgalomban lévő társaiknál, sőt, egyes források szerint az újdonságok egyenesen a régi modellek árszintjére érkeznek, a régi példányok pedig ezzel egy időben árcsökkentésen esnek át. Utóbbira jó esély van, hiszen ez megszokott gyakorlatnak számít.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward