Nagyon gyors és strapabíró SanDisk külső SSD-k érkeznek

A Western Digital kötelékébe tartozó SanDisk két új SSD sorozattal rukkolt elő, amelyek jókora gyorsulást hoznak előző generációs társaikhoz képest.

Nagyon gyors és strapabíró SanDisk külső SSD-k érkeznek

A Western Digital tulajdonában lévő SanDisk két új SSD sorozattal rukkolt elő, amelyek lényegében a 2019-es modellek frissítéseként foghatóak fel, ezért is szerepel a nevükben a v2 jelzés.

A friss külső SSD meghajtók az előző generációs megoldásokhoz képest kétszer nagyobb adatátviteli sebességeket kínálnak, ami üdvözlendő előrelépés, de ezzel együtt hardveres adattitkosítást, strapabíró felépítést, illetve hosszú jótállási időt is kapunk, ugyanis most a SanDisk Extreme Portable sorozat sem 3, hanem 5 év jótállással érkezik. Utóbbi jól mutatja, mennyire bízik a Werstern Digital a BiCS 4 NAND Flash memórialapkákban. Az újítások között üdvözölhetjük a 256-bites AES adattitkosítást, illetve a jelszavas védelmi lehetőséget, plusz az új modellek már bizonyos USB-C portos okostelefonokkal is használhatóak lesznek.

Galéria megnyitása

A SanDisk Extreme Portable SSD v2 sorozatban egy 500 GB-os, egy 1 TB-os, illetve egy 2 TB-os modell sorakozik, amelyeknél maximum 1050 MB/s-os folyamatos olvasási-, illetve 1000 MB/s-os folyamatos írási tempó áll rendelkezésre, hála annak a ténynek, hogy a korábbi SATA alapokat NVMe alapokra cserélték. Ezek a meghajtók egy SN550-es osztályú NVMe SSD-vel rendelkeznek, ami egy ASMedia hídchipen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez.

Melegedés és fogyasztás terén egyaránt előrelépésekre számíthatunk az előző generáció tagjaihoz képest. Az új SSD 96 cellaréteggel ellátott 3D TLC NAND Flash memórialapkák köré épül, az ASMedia ASM2362-es hídchip pedig USB 3.2 Gen2 Type-C portra kapcsolja az adattárolót. Az SSD DRAM alapú gyorsítótár nélkül érkezik, vagyis az SLC gyorsítótár telítődése után a fentebb említett írási tempó jelentősen csökkenni fog.

Galéria megnyitása

A vállalat a professzionális felhasználókat is megcélozta egy új sorozattal, ami a SanDisk Extreme Portable Pro nevet viseli. Ebben a családban USB 3.2 Gen2x2 portra kapcsolódó, vagyis 20 Gbps-os adatátviteli sávszélességgel gazdálkodó SSD meghajtók találhatóak, amelyek már 2000 MB/s-os maximális olvasási- és írási tempó elérésére képesek. Ebben az esetben egy WD Black SN730E SSD lapul a házon belül, ami megint egy ASMedia ASM2364-es hídchipen keresztül kapcsolódhat a rendszerhez.

Ez az SSD a korábban bemutatott SN750-es modell OEM kiadásának tekinthető, amely PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületet használhat. Mivel USB 3.2 Gen2x2 porttal ellátott konfigurációk és bővítőkártyák egyelőre nem nagyon kaphatóak kereskedelmi forgalomban, néhány kivételtől eltekintve, így ezeknek a meghajtóknak majd csak hosszabb távon lesz értelmük, amikor szélesebb körben is elérhetőek lesznek az említett portok. A Western Digital szerint jövőre ezen a téren jelentős bővülésre lehet számítani, ami mindenképpen jó hír.

Galéria megnyitása

A SanDisk Extreme Portable SSD v2 generáció 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os tagjai sorrendben 120, 200 és 355 dolláros áron kerülnek az üzletek polcaira. Ezzel szemben a SanDisk Extreme PRO Portable SSD v2 generáció 1 TB-os és 2 TB-os tagját sorrendben 300 és 500 dolláros áron lehet elérni. Az összes új SSD öt év jótállással kerül forgalomba, valamint mindannyian kibírják, ha 2 méterről leejtik őket. Ezzel együtt természetesen a szokásos IP55-ös tanúsítványt is megszerezték.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap