Nagy bejelentésre készül a Sony is

A Samsunggal egy napon, szeptember 4-én a Sony is valamilyen komoly újítást fog előhúzni a tarsolyából. A helyszínt ebben esetben is az IFA biztosítja.

Nagy bejelentésre készül a Sony is

A Berlinben megrendezésre kerülő elektronikai kiállításon szinte minden nagyvállalat képviselteti majd magát, ráadásul néhányan egész komoly bejelentésekkel készülnek. A Samsung már beharangozta az Unpacked 2013 Episode 2 sajtókonferenciát, most pedig a Sony küldte ki a meghívóit egy hasonló eseményre.

Idén az IFA egyébként néhány héttel későbbre tolódott, így a berlini rendezvény szeptember 6. és 11. között zajlik majd. Tehát a negyedikei bemutatók lényegében még rendezvény előtt lezajlanak, így az újdonságok a hatnapos kiállítás legelejétől megtekinthetőek lesznek a gyártók standjain. A Sony és a Samsung egyszerre rántja le a leplet az újdonságaikról, de szerencsére csak a napot tekintve. A Sonynál az invitáló dokumentum alapján nem terveznek hosszas előadást: délután négykor nyitják a kapukat, 16:15-kor veszi kezdetét a konferencia, és öt órára minden ki is derül.

De mi is lesz az, amire itt irányulhat először reflektorfény? Jelenleg több esélyes is van erre a megtiszteltetésre. Az egyik a régóta a pletykák központjában álló Xperia i1, vagyis a Honami, mely elvileg egy fotózára kihegyezett masina lesz. Erről egyelőre annyit sejthetünk, hogy 5 colos Full HD panelt kaphat, a sebességéről pedig egy Snapdragon 800 lapka fog gondoskodni és 20,5 MPixeles képeket lőhetünk majd vele. A további lehetséges alanyok a nemrég felbukkant, külsőleg csatlakoztatható fotós egységek párosa, amelyekhez hasonlót korábban még nem láthattunk. Az utóbbiak a DSC-QX10 és DSC-QX100 típusazonosítóval rendelkeznek, és vezeték nélkül (Wi-Fi és NFC) csatlakoznak az okostelefonhoz - rögzíteni mindenképpen a mobilra kell őket, ugyanis ez lesz a kijelzője az egységeknek. Az egyik termetes, 1 hüvelykes érzékelővel lesz ellátva, a másiknál meg 1/2,3 colos, 18 megapixeles CMOS szenzor társul tízszeres optikai zoommal és f/3.3-5.9 apertúrával.

Ezen a képen állítólag a Honamira kapcsolódik a kiegészítő, de az a gép nagyon hasonlít az Xperia Z-re.

Ezeknek a fényében szinte már biztosan kijelenthetjük azt, hogy szemet gyönyörködtető fotók készítésére lesz alkalmas, akármi is kerüljön terítékre. A Sony az idei év második felében egyértelműen a képalkotásra helyezte a hangsúlyt, és remélhetőleg ezúttal nem lesz okunk csalódásra, és nem ismétlődik meg az Xperia Z esete, ahol is szoftveres gondokkal küzdött a főkamera.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward