MSI VR One: a hátizsák formájú VR PC

Egyre jobban körvonalazódik, mire számíthatunk a különleges VR PC-vel kapcsolatban, ami október folyamán végre hivatalosan is elrajtol.

MSI VR One: a hátizsák formájú VR PC

Az MSI a hamarosan kezdődő Tokyo Games Show alkalmából elárult néhány részletet a rövidesen forgalomba kerülő MSI VR One-nal kapcsolatban, ami nem más, mint egy hátizsák formájú, erős hardverrel megáldott VR PC.

A VR One kifejezetten a HTC Vive VR headsethez készült, de a gyártó szerint minden egyéb felsőkategóriás VR headset igényeit képes kielégíteni. A 3,6 kilogrammos akkumulátoros hátizsák belsejében megemelt órajelen ketyegő processzor lapul, amihez GeForce GTX 10-es sorozatú Nvidia videokártyát társítottak. Ennél részletesebb tájékoztatást egyelőre nem adott az MSI a termékkel kapcsolatban, de ami késik, nem múlik.

Az viszont teljesen biztos, hogy az MSI VR One csatlakozói között egy HDMI és egy mini-DisplayPort videó kimenet sorakozik, sőt, ezeken felül egy Thunderbolt 3-as port, illetve négy darab USB 3.0-s csatlakozó is rendelkezésre áll.

A nagyteljesítményű hardver hűtését erős hűtőrendszer végzi, így maximális terhelés alkalmával sem szökik 41 dB(A) fölé a zajszint, ami azért elég magas, főleg, ha egy hátizsák közelségéből duruzsol mögöttünk. Akkumulátoridő szintjén egyetlen teljes töltéssel 1,5 órányi felhőtlen játékidőre lehet szert tenni, de a két akkumulátor gyorsan cserélhető, így ha van két tartalék energiaforrásunk, mehet tovább a játék. Az akkumulátor töltöttségéről egy-egy hátoldali visszajelző-rendszer ad tájékoztatást, ám a ledek hátrafelé néznek, így a hátizsák viselője nem látja őket.

Utóbbi persze nem is baj, hiszen a VR One mellé okostelefonos alkalmazás is jár, ami a Dragon Center nevet viseli. Ezen az appon keresztül módosítható a teljesítmény- és ventilátor-profil, de a hardver aktuális állapota is nyomon követhető, csak úgy, ahogy az akkumulátorok töltöttségi szintje.

Noha az MSI sajtóközleményéből sok-sok érdekes részletet tudhattunk meg, azért még bőven maradtak kérdések a VR One képességeivel, illetve hardverkomponenseinek tulajdonságaival kapcsolatban. Alighanem rövidesen ezekről is lehull a lepel, ugyanis az Amerikai Egyesült Államokban már október végén debütálhat az újdonság – így legkésőbb akkor minden fontos részlet napvilágot lát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward