Most már tényleg forog az Uncharted-film... vagy mégsem?

De legalább tíz év után most már tényleg elkészül a film.

Most már tényleg forog az Uncharted-film... vagy mégsem?

Több mint tíz éve próbálja tető alá hozni a Sony az Uncharted-filmet. Furcsa, hogy a dolog nem akar összejönni, hogy a játék szellemi tulajdona a Sonynál van, hiszen a saját belsős stúdiójuk, a Naughty Dog fejleszti. Ezen kívül a Sonyé az egyik legnagyobb hollywoodi stúdió, a Columbia Pictures (ami most már Sony Pictures). Az ember tehát azt gondolná, hogy valahogy majd megoldják, de a sokadik forgatókönyv és rendező után sem jött össze a dolog.

Mostanra azonban már legalább komoly tények vannak:

  1. Biztos, hogy a forgatókönyv végleges, és Tom Holland szerint az egyik legjobb szkript, amit valaha olvasott.
  2. Az előbb említett Tom Holland alakítja Nathan Drake-et.
  3. Mark Wahlberg, akit korábban meg akartak nyerni Drake szerepére, most a mentort, Sullyt alakítja.
  4. A rendező pedig a Venom és a Zombieland direktora, Ruben Fleischer.
  5. A történet a játék előtt játszódik majd, a fiatalabb Drake-et bemutatva.

Ezek alapján persze az elmúlt tíz évet ismerve még mindig csak legyinthetnénk, mondván, hogy majd úgyis jön egy új rendező, egy új forgatókönyv és új főszereplő, az egész folyamat pedig kezdődik elölről.

Csak éppen most már szerencsére nem ez a helyzet. Március 5-én ugyanis ténylegesen elkezdődött volna a forgatás Berlinben, de hogy még véletlenül se legyen egy kis szerencsére a projektnek, rögtön le is kellett állítani a koronavírus-járvány miatt 

Ez lett volna egyébként Tom Holland első napja a forgatáson.

Most azonban, hogy Berlinben már lazulnak a korlátozások, tudomásunk szerint a filmforgatások is folytatódhatnak. Ezt látszott megerősíteni az a tény is, hogy Tom Holland közölt egy fotót, amin a forgatáson használt székének háttámlája látható a Nate felirattal, és alá írta, hogy "az első nap".

Minderről tehát arra lehetett következtetni, hogy most már aztán tényleg elindult a forgatás, és most már tényleg Tom Holland első napja következik. A rajongók azonban ezúttal sem örülhettek túl sokáig: érkezett a Sony egy hivatalos bejelentéssel, miszerint az Uncharted forgatása még mindig nem kezdődött el, azonban elindultak az előkészületek, és remélik, hogy hamarosan most már aztán tényleg elkezdhetik.

A film megjelenési dátumát egyébként korábban a járvány miatt már eltolták 2021. márciusáról, és jelenleg 2021. október 8-ra van kitűzve a premier dátuma. Ez pedig nem tűnik túl sok időnek egy ekkora blockbusterre, főleg, hogy ezek szerint (talán még mindig a járvány miatt) továbbra sem indulhat el a forgatás. Nem lennénk meglepődve, ha a Sony hamarosan további csúszást jelentene be.

Eközben a rajongók persze nincsenek meggyőzve a koncepcióról sem: a legtöbben a játékokban látott, középkorú Drake-et szerették volna a filmvásznon tudni, és nem feltétlenül kíváncsiak egy újabb "Ifjú Indiana Jones kalandjaira". Mindenesetre a forgatókönyvet Holland és Wahlberg egyaránt nagyon dicsérte. Holland korábban úgy nyilatkozott, hogy Wahlberg győzte meg őt a szerepre, és hogy nagyon buzdította az edzésre, hiszen Drake szerepe komoly fizikai fittséget kíván.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap