MMO-t csinál a Bungie. Vagy mégsem?

"Nem, nem WoW a világűrben lesz!" A Bungie nagy projektje egy "massively multiplayer action" játék. Vagy nem. Mi nem? Mindegy.

MMO-t csinál a Bungie. Vagy mégsem?

Az Acitvision szárnyai alatt fejlődő projekt körül egyelőre sokkal több kérdőjel lebeg mint ahány tényadat. A Bungie a GDC-n megerősítése, hogy MMO-t készítenek, ami igazából nem volt ránk sokkhatással, hisz már többször is pedzegettük a témát. Mígnem végül bejelentették, hogy csak vicceltek.

A 'Tiger' kódév alatt futó játékról azt mondogatták, hogy teljesen új motor hajtja majd, friss és hatékony matchmaking rendszere lesz és sokféle online módja. Úgy emlegették, mint a világűr WoW-ját (Destiny címmel). 2010 elején a Bungie úgy keltette fel érdeklődésünket, hogy feltette a kérdést: "Nem lenne nagyszerű, ha csinálhatnánk egy világot, ami mindig ott lenne nektek?" Aztán jött is a megállapodás híre az Acitivisionnel, egy 10 éves multiplatform szerződés lett az eredmény. A Halo-ért felelős stúdió viszont még most sem hajlandó nyíltan beszélni új játékáról. "Valami olyasmin dolgozunk, mint a Halo, csak sokkal grandiózusabb elképzeléseink vannak, hisz ez egy nagyon hosszú együttműködés lesz. Olyan fába vágtuk a fejszénket, ami jelentős felvállalást jelent az egész stúdiónak, több játékot készítünk, egyetlen IP és univerzum keretein belül."

A Bungie honlapján még tavaly májusban megjelent egy olyan álláshirdetés, melyben RPG tapasztalattal rendelkező fejlesztőt keresnek. Reméljük, idén már látunk valamit a munkájukból! Ha mást nem, néhány művészi rajzot. Már unjuk a találgatást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward