Minőségi gondok vannak a Google Pixel 5-tel

Az összeszerelés nem minden készüléknél sikerült úgy, ahogy az elvárható volna.

Minőségi gondok vannak a Google Pixel 5-tel

Szegény embert az ág is húzza, tartja a mondás, és bár a Google a legkevésbé sem szegény, de a Pixel 5 terméke egyelőre eléggé hányatott sorsú. Nem elég, hogy a képességei és az árazása között nem sikerült megtalálni a megfelelő egyensúlyt, a napokban fény derült arra, hogy még problémák is akadnak vele.

Alig indult el a termék forgalmazása, arról lehet hallani, hogy az összeszerelési minőség közel sem olyan, mint amit el lehetne várni egy prémium okostelefonnál manapság. Először az Android Police számolt be arról, hogy a szerkezet nem túl jól van legyártva, de mostanra már források is ugyanezzel szembesültek.

A Pixel 5 kijelzője és a kerete mentén lehet hézagokat kiszúrni egészen egyszerűen, ami igazából napjainkban már legfeljebb a 30 ezer forint alatti ársávban induló mobiloknál nézhető el. Ez az okostelefon viszont nagyjából 250 ezer forintba fog kerülni például itthon. Állítólag csak kisebb mennyiségű eszközt érinthet a minőségi probléma, viszont ennek ellenére az elmúlt napokban az XDA-Developers fórumán folyamatosan emelkedett a problémákról beszámoló felhasználók száma.

Galéria megnyitása

Az illesztési gondok nem ugyanott jelentkeznek mindegyik modell esetében, hanem a ház különböző pontjain. Legtöbb esetben az előlapi kamera környékén vannak problémák, de akadnak olyan visszajelzések, akiknek a SIM fiók területe a problémás, és már helyeken is előfordulhatnak nagy hézagok.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a fekete színű megoldásnál lehet a gond, de mostanra az is világossá vált, hogy a zölddel ugyanúgy megeshet, hogy rosszul lett összerakva. Az egyetlen pozitívum, hogy legalább ezt tényleg azonnal ki lehet szúrni, és gond nélkül visszaküldheti a vásárló a problémás mobilokat, nem használat közben jön ez ki.

Galéria megnyitása

Az, hogy szemmel láthatóan nagy illesztési hézagok vannak a burkolaton, nemcsak azért aggasztó, mert a képességeihez képest drága termékről beszélhetünk, hanem azért is, mert ez elvileg IP68 minősítéssel rendelkezik. És akár hogy is nézzük, azért az nagyjából borítékolható, hogy nem pontatlan illesztések mellett képes kint tartani a vizet 1,5 méteres mélységben legalább 30 percen keresztül.

Galéria megnyitása

Ahogy a legtöbb gyártó, úgy a Google sem nyújt garanciát a beázásra, ami különösen problémás abban az esetben, ha az adott termék ennyire gyenge összeszerelési minőséget mutat. Egy jól összerakott masina minden bizonnyal tényleg bírja a merülést olyan mértékben, ami kell az IP68 minősítés megszerzéséhez. Viszont amennyiben tényleg olyan ingadozó a színvonal a gyártásban, mint amilyennek most látszik, abban az esetben inkább felejtsék el az emberek, hogy IP68 plecsnit kapott a mobil, és ne próbálják víz alá meríteni például fotózási és videózási céllal.

A Google Pixel 5 talán az eddigi leggyengébb ajánlat a Pixel vonalon. Ez már eddig is kirajzolódni látszott, de a minőségi problémák csak még tovább erősítik ezt a benyomást. A vállalat pedig tavaly még egészen jó referencia megoldásokkal szolgált, nem tudni, mi okozhatta a háttérben a 180 fokos fordulatot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap