Mini-ITX MSI alaplapok Haswell processzorokhoz

A kompakt újdonságok az ipari rendszereket veszik célba, amelyekhez igen-igen tisztességes felszereltséget kínálnak.

Mini-ITX MSI alaplapok Haswell processzorokhoz

Az MSI egy új Mini-ITX formátumú alaplapot dobott piacra, amely kétféle változatban lesz elérhető: az egyik H81-es, a másik pedig Q87-es lapkakészlettel érkezik.

Az MS-98C7 típusjelzéssel ellátott deszka lapkakészlettől függetlenül 17 x 17 centiméteres mérettel rendelkezik és LGA-1150-es processzorfoglalatot alkalmaz, amelyben Haswell processzor kaphat helyet. A processzor két darab DDR3-as So-DIMM memóriafoglalathoz csatlakozik, ezekben maximum 16 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es, illetve DDR3-1600 MHz-es memóriamodul alkalmazható. A bővítőhelyek között egy PCI Express x16-os, illetve két darab Mini-PCI Express slot található. A Mini-PCIe slotok jóvoltából mSATA SSD meghajtók is alkalmazhatóak az új alaplapokban. A kompakt alaplapok a beágyazott rendszerek piacát veszik célba, ahol helytakarékos, jól felszerelt, modern megoldásokra van szükség.

A H81-es modell két darab SATA 6 Gbps-os és egy darab SATA 3 Gbps-os porttal érkezik, ezzel szemben a Q87-es lapkakészlettel szerelt változat már négy darab SATA 6 Gbps-os porttal gazdálkodhat. A H81-es alaplapon hat darab USB 2.0-s és két darab USB 3.0-s port található, ezzel szemben a Q87-s példány már 6 darab USB 2.0-s és négy darab USB 3.0-s portot biztosít az adott rendszer számára.

Lapkakészlettől függetlenül mindkét alaplap dupla Gigabites Ethernet porttal érkezik: az egyik vezérlő Intel I217-LM, a másik pedig I210-AT típusú. Az audió vezérlő szerepét egy Realtek ALC887-es egység tölti be és a kínálatból a TPM támogatás sem hiányzik. Az új alaplapok két DisplayPort és egy D-Sub videó kimenetet kínálnak, de emellett kétcsatornás, 24-bites LVDS videó kimenet is található rajtuk. A termékek egyidejűleg akár három monitor kezelésére is képesek.

Az MSI új alaplapjai összesen 5 COM portot és 1 LPT portot kínálnak, de emellett GPIO csatolófelülettel is fel vannak szerelve. A termékek tápellátását 12 voltos egyenfeszültséget biztosító tápadapterről lehet megoldani.

Az alaplapok I/O tulajdonságai természetesen rugalmasan testre szabhatóak a BIOS segítségével, így az ipari alkalmazások igényeihez könnyedén beállíthatóak a termékek.

Az MSI újdonságai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, hogy mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward