Mini-ITX alaplapokba szánt GTX 1070-es VGA a Gigabyte-tól

Aki kompakt, de nagy GPU teljesítményt kínáló gamer számítógép építésén gondolkodik, örülni fog a Gigabyte termékének, amely GTX 1070-es alapokon nyugszik.

Mini-ITX alaplapokba szánt GTX 1070-es VGA a Gigabyte-tól

A videokártya gyártók körében elég régóta gyakorlat, hogy egyes közép- és felsőközép-kategóriás videokártyákból készítenek olyan példányokat, amelyek akár egy Mini-ITX házban is elférnek, ahol egyébként nem ritkán csak alig van több hely, mint az alaplap hossza – ez ugye 170 milliméter.

A fenti szokás szerencsére nem merül feledésbe, ugyanis a Gigabyte egy olyan GeForce GTX 1070-es videokártyával rukkolt elő, ami 16,9 centiméteres hosszával kiváló választás lehet minden olyan Mini-ITX alaplappal rendelkező konfigurációba, amely képes elszállásolni egy kétslotos videokártyát. Az újdonság egészen pontosan 169 milliméter hosszú, 131 milliméter széles és 37 milliméter magas.

A GP104-es GPU a referencia modellek esetében 1506 MHz-es alap- és 1683 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelet alkalmaz, amit a Gigabyte megoldása már Gaming profil esetén is felülmúl, hiszen ebben az üzemmódban 1531 MHz-es alap- és 1721 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajel áll rendelkezésre. Ehhez képest az OC mód még magasabbra teszi a lécet, ugyanis 1556 MHz-es alap- és 1746 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelet állít be, ami a kompakt felépítést is szem előtt tartva igazán tekintélyt parancsoló érték. Az új videokártya 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriája a szokásos 8 GHz-es effektív órajelet alkalmazza, azaz megúszta a tuningot.

A melegedő komponenseket egy kompakt, két slotnyi helyet foglaló videokártya hűtő tartja kordában, ehhez pedig számos alumínium lamellából álló hűtőtömböt, három darab hőcsövet és egy 90 milliméteres átmérőjű rendszerhűtő ventilátort vet be.

A nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval ellátott újdonság két darab Dual-Link DVI-D, egy HDMI 2.0b és egy DisplayPort 1.4-es videó kimenetet kapott, használatához pedig legalább 500 wattos tápegységet ajánl a gyártó.

A GV-N1070IXOC-8GD termékkóddal ellátott apróság egyes országokban már elérhető, ahol ára 485 euró magasságában mozog – és ez az összeg bruttó kiskereskedelmi árként értendő.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward