Mindent feltöltő hátizsákot mutatott be a HP

A Powerup Backpack egy hatalmas akkumulátort rejt, amihez rengeteg rejtett kábel kapcsolódik majd, hogy a felhasználó tényleg bárhogy tölthesse eszközeit.

Mindent feltöltő hátizsákot mutatott be a HP

Napjainkban az embereknek sokszor alig van ideje megállni, viszont egy olyan világban, ahol szinte minden akkumulátorokkal működik már, néha muszáj egy kis pihenőt tartani, ha másért nem is, hát azért hogy az okostelefonnak vagy noteszgépnek legyen ideje újult erőre kapni. Vagy mégsem? Ezen szeretne most változtatni a Hewlett-Packard, méghozzá egy olyan hátizsákkal, ami egy gigantikus, "mindent" ellátó akkumulátornak ad otthont.

A HP Powerup Backpack néven bemutatott táska esetében nem a rekeszek száma, vagy az anyaghasználat a legfontosabb, persze ezek is számítanak, de ezt a kiegészítőt a benne rejlő telep teszi igazán érdekessé. A tervezők egy 22 400 mAh-s (84 Wh) kapacitású akkumulátorral vértezték fel a hátizsákot, ami két USB kimenettel, és egy 19 voltos csatlakozóval lett ellátva. Az USB-k 2 és 2,4 A-s teljesítményűek, szóval elég jó tempóval tudják majd a hozzá csatlakoztatott mobilt vagy tabletet tölteni, a laptop kábeléhez pedig jár egy 7,4 és egy 4,5 milliméteres átalakító is, hogy a kompatibilitási gondoknak elébe menjen a HP. A cég kiemelte, hogy a táskának a kábelek is a tartozékai, kivéve azt az esetet, ha Apple termékről van szó. A hátizsák a kábelek elvezetésének megkönnyítése érdekében mindenfelé tele lesz apró résekkel, sőt mi több, tépőzáras rögzítők arról is próbálnak gondoskodni, hogy ne legyen gubanc a kábelrengetegben. (Azzal is számolt a HP, hogy esetenként a töltőmadzagok mellett fej- vagy fülhallgatók kábelei is előkerülhetnek, így ezeknek is van előkészített helyük.)

A 84 Wh-s akkumulátor meglehetősen tág lehetőségeket nyújt majd a felhasználók számára. A Hewlett-Packard elmondása szerint egy ilyen telepről szinte minden laptopot teljesen fel lehet tölteni, a szerényebb, belépő modelleket pedig akár kétszer is „megetetheti” a Powerup Backpack. A tabletekkel és okostelefonokkal pedig még jobb a helyzet, hiszen előbbieket átlagosan nagyjából 3-4, utóbbiakat pedig kb. 6-7 alkalommal is képes lesz teljesen feltölteni a HP hátizsákja. Az iPhone 6S esetében akár tíz újratöltést is kibírhatna a Powerup Backpack, azt viszont jelezte a gyártó, hogy számításba kell venni, hogy azért a lítium alapú telep idővel magától is veszít a kapacitásából lassan; szóval senki ne akarja egy hónapig konnektor nélkül élni az életét mobil mellett, mert abban valószínűleg már ez a táska sem lenne társ.

Az oldalsó LED-ek jelzik a töltöttségi szintet.

A Powerup Backpack jól áll a rekeszekkel is. Legyen szó táblagépről, notebookról vagy mobiltelefonról, mindegyiknek lesz külön kialakított rekesze, és még ezek mellett egyéb dolgoknak is marad benne hely, ha nem is bőven. A vállalat szakemberei az oldalsó rekeszt úgy tervezték, hogy oda beférjen a töltő, amivel a hatalmas telepet fel lehet tölteni, illetve erről akár egy laptop is működtethető közvetlenül.

A HP strapabíró anyagokból készítette a Powerup Backpacket, a fülét pedig kényelmesre és tartósra szabta, ahogy a vállpántokat is. Egyetlen talán lényegesebb dolog hiányzik róla a táskás mivoltában: lehetne egy csatos rögzítési lehetőség a két vállpánt között, ami komfortosabb viseletet biztosítana. A külső borítás ellenáll a vízcseppeknek, fröccsenő nedvességnek. Mivel lényegében olyan táskáról van szó, aminek sosem szabad beáznia, mivel elektromos kütyükkel lesz megpakolva, a HP még egy esőtakarót is mellékel hozzá, melyet egy hirtelen kialakuló záporban vagy felhőszakadásban is néhány másodperc alatt fel lehet majd húzni a kiegészítő külső részére.

A HP Powerup Backpack már előrendelhető, de még igencsak sokáig várat magára. A kiegészítőt a tervek szerint október elsején vehetik majd kézbe a vásárlók. És hogy mennyibe kerül mindez? Nos, a hátizsák ára 200 dollár, ami igazából egyáltalán nem veszés összeg a teljes konstrukcióért.

A HP egyébként a lehető legjobbkor mutatta be az újdonságát. Egyrészt itt az iskolakezdés, másrészt az elmúlt időszakban felmérések szerint megduplázódott az Egyesült Államokban – és valószínűleg más régiókban is – a hordozható töltők forgalma. Hogy mi ennek az oka? Nos, alighanem mindenki kitalálja már saját kútfőből is a megoldást: egyetlen játéknak köszönhető az eladások ugrásszerű növekedése, ez pedig a Pokemon Go. A Pokemon-vadászat rettentően meríti az okostelefonok és táblagépek akkumulátorát, így az igazi fanatikusok, akik nem 20 percig foglalkoznak naponta a különleges lények becserkészésével és gondozásával, kénytelenek külső akkumulátorokat igénybe venni a tevékenységükhöz. A HP Powerup Backpack tehát mondhatni tökéletes választás azoknak, akik az utcán élik a mindennapjaikat a Pokemon Go megjelenése óta, hiszen a 22 400 mAh-s tartalékkal akár reggeltől estig is lehetne menet közben játszani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward