Miért hagyta ott John Carmack az id-t?

Nem csak arról volt szó, hogy nem tudja megosztani az idejét az id és az Oculus között.

Miért hagyta ott John Carmack az id-t?

John Carmack tavaly augusztusban jelentette be, hogy csatlakozik a 3D-s virtuális szemüveget fejlesztő Oculus VR csapatához. Akkor még arról volt szó, hogy meg fogja osztani idejét két munkahelye, az id Software és az Oculus között, de novemberben végül bejelentette, hogy kilép az id-tól, amelynek 1991-óta egyik alapítótagja volt.

Carmack az USA Today-nek adott interjújában nemrég elmondta, hogy távozásának oka az volt, hogy az id anyavállalata, a ZeniMax nem egyezett bele, hogy játékai támogassák a VR szemüveget. Ha a megállapodás összejött volna, a készülőben lévő Wolfenstein: The New Order korai verziója már szerepelhetett volna a Consumer Electronic Shown bemutatott játékok között.

"Nagyon szomorúvá tett, hogy [a cégek] nem tudtak összejönni. Sajnálatos volt. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz lehetőségem rá, hogy a VR-on dolgozzak, amíg az id-nál vagyok, akkor úgy döntöttem, hogy nem újítom meg a szerződésemet."

Az id-tól való távozása saját bevallása szerint édesbús érzéseket keltett a legendás fejlesztőben. "Fenséges, csodálatos dolgokat hoztunk volna létre, melyekre jogosan lettünk volna büszkék" - mondta. A ZeniMax nem fűzött kommentárt a dologhoz, amikor az újságírók a témával kapcsolatban kérdezték.

Kapcsolódó híreink:

John Carmack csatlakozik az Oculus Rift csapatához

John Carmack otthagyta az id-t!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward