Microsoft Security Essentials: kisvállalkozásoknak is, ingyen

Microsoft Security Essentials: kisvállalkozásoknak is, ingyen

A Microsoft vírusvédelmi szolgáltatása, a Microsoft Security Essentials október első felétől nemcsak az otthoni felhasználók, hanem maximum tíz számítógépig a kisvállalkozások számára is ingyenesen elérhető lesz. A Microsoft Security Essentials (MSE) a Windows operációs rendszer beépített szolgáltatásaival és az Internet Explorer böngészőkkel karöltve egyszerű és biztonságos internetezést nyújt minden használója számára.

A szoftver ráadásul nemcsak a vírusok, hanem a kémprogramok és más rosszindulatú alkalmazások ellen is hathatós védelmet garantál. A MSE ugyanarra a jól bevált és több vírusvédelmi teszten is előkelő helyezést elérő Forefront technológiára épül, amely a Microsoft üzleti felhasználóknak szánt biztonsági megoldásainak is alapja. A szoftver használata nem igényel regisztrációt, azonban kizárólag eredeti Windows operációs rendszerre telepíthető.

„Bár csak február óta érhető el magyarul, a Microsoft Security Essentials máris jelentős népszerűségre tett szert az otthoni felhasználók körében. Örömünkre szolgál, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a gondtalanabb, vírusoktól és kártevőktől mentes számítógépezés élményéhez. A szoftvert ráadásul október első felétől maximum tíz számítógépen kisvállalkozások is szabadon használhatják, akiknek így pénzt és energiát megspórolva nem az informatikai fenyegetések miatt kell aggódniuk, hanem kizárólag a munkájukra koncentrálhatnak.” – mondta el Tóth András Mihály, a Microsoft Windows üzletágának vezetője.

A Microsoft Security Essentials-t úgy tervezték, hogy észrevétlenül fusson a háttérben, és csak akkor figyelmeztesse a felhasználót, ha valami tennivalója van. Korlátozott mértékben veszi igénybe a processzort és a memóriát, így még a régebbi vagy kisebb teljesítményű PC-knél sem zavarja a felhasználó napi feladatainak végrehajtását – például dokumentumok és böngészőablakok megnyitását, vagy a keresési eredmények letöltését. Valós időben védi a PC-t a fertőzésektől – a Microsoft biztonsági termékei közül elsőként használja a vállalat új „dinamikus aláírás” szolgáltatását (Dynamic Signature Service), amellyel a felhasználók már a következő betervezett letöltés előtt élvezhetik a legújabb vírusdefiníciós fájlok által nyújtott védelmet.

A Microsoft Security Essentials 32 bites és 64 bites Windows XP SP2/SP3, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis, utóbbiakkal még Windows XP módban is tökéletesen működik. A szoftver használatának előfeltétele, hogy jogtiszta operációs rendszerrel kell rendelkeznünk. A 25 nyelven elérhető vírusvédelmi szoftvert innen tölthetik le az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward