Mi Band 3 ellenféllel állt elő a Huawei

A Honor Band 4 méltó riválisa lesz a Xiaomi termékének, és jön még egy olyan eszköz is, ami ezeknél is olcsóbban lesz megvásárolható.

Mi Band 3 ellenféllel állt elő a Huawei

A Huawei nagyon jól szerepel a viselhető kiegészítők piacán, az IDC legfrissebb összeállítása szerint egy év alatt képes volt megduplázni a forgalmát (sőt!), és most olyan újdonságokkal állt elő a cég a Honor márkanév alatt, amik szinte biztos, hogy még magasabbra emelhetik. Megérkezett a Honor Band 4, és a szerényebb társa, a Honor Band 4 Runner Edition.

Honor Band 4

A Honor Band 4 már egy 0,95 hüvelykes méretű AMOLED megjelenítővel lett ellátva, ami színes és egészen sok szöveg megjelenítésére biztosít lehetőséget, ami jól jöhet majd például az értesítések kezelésénél – vagy akár üzenetek olvasásakor. (A Mi Band 3 a bemutatón elmondottak szerint csak 24 kínai karaktert tud kirajzolni, míg ez elvileg már 45-öt.) A domború üveggel ellátott előlapon van egy nyomásérzékeny gomb is, ezzel lehet különböző műveleteket gyorsan végrehajtani, léptetni a menüben, de a kezelés egyébként a kijelzőről is történhet, mert érintésérzékeny. A szerkezetben megvan minden alapvető mozgási szenzor, és a mérési adatokat a hozzá kapcsolódó okostelefonon futó applikációval fogja szinkronizálni. A készülékek Bluetooth-on lesznek összeköttetésben az adatcsere során.

Galéria megnyitása

Van a szerkezetnek pulzusmérője, és be lehet állítani folyamatos monitorozást is (Huawei TruSeen 2.0), ami nagyon jól fog jönni a sportolók számára. Legyen szó edzőtermi mozgásról, futásról vagy biciklizésről, a felhasználó állandóan szemmel tudja kísérni a szívritmusát. A Huawei TruSleep 2.0 algoritmusát alkalmazva fogja figyelni az alvási ciklusokat, ez a megoldás igazán sokrétű, és elméletileg nagyon pontos képet tud arról adni, hogy milyen volt a pihenés minősége, szükség esetén pedig arra is képes, hogy ajánlásokkal szolgáljon a jobb alvás elérése érdekében. Érdekessége ennek a kiegészítőnek, hogy még egy infrás „viselésszenzort” is kapott, mellyel meg tudja állapítani, hogy éppen hordják vagy sem. Ez azért jó, mert használaton kívüli állapotában le tudja kapcsolni az érzékelőit, és így megnövekedik az üzemideje – pl. nem fog üresjáratban is rendszeresen pulzust mérni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Fontos még elmondani a Honor Band 4 kapcsán azt is, hogy egy NFC chip is a részét képezi. Ezt kihasználva annak sem lesz akadálya, hogy beléptető kapukon ezzel haladjon át az ember, vagy boltban fizessen vele – és támogatja egyébként az Alipay kódokat is. A Honor Band 4 bírja a vizet, úszni is minden gond nélkül lehet vele, és eközben még a karcsapásokat is tudja számolni, szóval nem tétlenkedik. A termék bemutatóján elmondottak szerint 50 méteres (5 ATM) vízmélységet bír elviselni. A készülék elérhető lesz teljesen fekete, kék és még rózsaszín változatban is. A mindössze 23 grammos Honor Band 4 egész napos hordás mellett sem lesz kényelmetlen a viselője számára, és mivel viszonylag keskeny (17,2 mm), így attól sem kell tartani, hogy ráizzad az ember csuklójára. Folyamatos használat mellett 14 napos üzemidővel érdemes kalkulálni a 100 milliamperes akkumulátornak köszönhetően, készenlétben pedig 20 napot bír. Kínában fog először felbukkanni, és ott átszámítva 30 dollárba fog kerülni.

Honor Band 4 Runner Edition

Hírűnk másik alanya már jóval puritánabb, mint a Honor Band 4. A Runner Edition jelzővel illetett eszköz esetében például már le kell mondani a nagy, színes kijelzőről, és be kell érni egy monokróm, 0,5 colos, POLED egységgel, de ezen is sok hasznos információ fér majd meg. A neve alapján ez elvileg futóknak szól, de furcsa módon a pulzusmérő kimaradt belőle, szóval ilyen formán inkább azoknak lesz ez jó opció, akik csak az egyszerű napi aktivitásukat akarják figyelemmel kísérni, esetleg nagyon ritkán futnak. A hattengelyes mozgásérzékelő révén képes az eszköz arra, hogy magától érzékelje a futást, és menet közben mér például olyan dolgokat, mint a lépéshossz, intenzitás, érkezési szög, landolási erő, lábtartás. Elvileg a Band 4 Runner Edition is 50 méteres mélységig (5 ATM) bírja a vizet, és 20 napos üzemidővel tud szolgálni a 77 milliamperes akkumulátora révén. Az eszköz szíjának a színválasztékát fekete, kék, piros, citromsárga, zöld és rózsaszín alkotja, szóval itt bőven lehet válogatni. Ami pedig a kompatibilitást illet, az újdonság legalább az Android 4.4 vagy az iOS 9.0-s verzióját fogja igényelni – ugyanez igaz a társára is.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Honor Band 4 Runner Edtion is Kínában fog debütálni. Mind a két gép szeptember 20-án bukkanhat fel a polcokon. A Runner Edition kereken fele annyiba, tehát 15 dollárba fog kerülni, mint a "sima" Band 4. Mindkettő nagyon jó vételnek ígérkezik, és valószínűleg rengeteg ember érdeklődését fogják felkelteni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap