Shop menü

MEGVILLANTOTTA ÉRKEZŐ RADEON RX 7900-AS SOROZATÚ VIDEOKÁRTYÁIT A POWERCOLOR

A Red Devil és a Hellhound család egy-egy képviselője is felbukkant.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Megvillantotta érkező Radeon RX 7900-as sorozatú videokártyáit a PowerColor

A PowerColor az elmúlt időszakban több új, érkező videokártya-sorozatának tagjait is megvillantotta, amelyek mind-mind az RDNA 3 architektúra köré épülő Radeon RX 7900-as szériába tartoznak.

Galéria megnyitása

Legutóbb a Red Devil családban helyet foglaló Radeon RX 7900-asok egyikét csodálhattuk meg, amelyek háromslotosnál magasabb felépítéssel rendelkeznek, a melegedő komponensek hűtését három darab ventilátor végzi, hangulatvilágításként pedig piros fényeket használnak a terméknél. Azt nem árulta el a vállalat, hogy a lenti fotón szereplő modell az XT vagy az XTX variáns-e, ám elég nagy az esély arra, hogy mindkettő hasonló dizájnnal érkezik, sőt, akár ugyanazt a hűtést is használhatják.

Néhány napja felbukkant a Hellhound sorozat is, amely már kék háttérvilágítást használ. A Hellhound sorozat eddigi leggyorsabb tagja a NAVI 22 alapú Radeon RX 6700 XT volt, 6800-as és 6900-as sorozatú modellek azonban nem készültek ebben a családban. Noha az új verzió egyértelműen különbözik a fentebb említett RDNA 2 alapú modelltől, a tápcsatlakozók között ugyanúgy két darab nyolctás PCI Express tápfoglalatot láthatunk.

Galéria megnyitása

A hűtésről ebben az esetben is háromventilátoros megoldás gondoskodhat, ám ennek méretét nehéz megbecsülni – jó eséllyel legalább háromslotos magasságú kivitelről lehet szó. A világítást igény esetén ki lehet kapcsolni egy dedikált mikrokapcsolóval, illetve egy másik kapcsolót is rejt a nyomtatott áramköri lap, amellyel a két BIOS között lehet váltogatni – utóbbi természetesen a videó kimenetek felőli oldalról érhető el, hogy ne kelljen a ház oldalát nyitogatni miatta.

A Radeon RX 7900-as videokártyák 2022. december 13-án jelennek meg kereskedelmi forgalomban, és ezen a napon nemcsak az AMD referencia modelljei, hanem az AIB partnerek egyedi felépítéssel büszkélkedő, gyárilag tuningolt videokártyái is debütálnak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére