Megújul a Gigabyte EasyTune szoftvere

Az új EasyTune szoftver mellett a friss UEFI DualBIOS felhasználói kezelőfelületét is megcsodálhatják az érdeklődők.

Megújul a Gigabyte EasyTune szoftvere

A Gigabyte sok érdekességgel készül a Haswell APU egységek és a hozzájuk passzoló alaplapok rajtjára. Az egyik ilyen érdekesség az EasyTune szoftver frissített kiadása, amely új, modern felhasználói kezelőfelülettel és új szolgáltatásokkal érkezik.

A Gigabyte illetékesei először 2012 elején, a CES alkalmával említették meg, hogy a cég alaplapjaihoz passzoló szoftverek hamarosan megújulnak. A frissítésre szükség is van, hiszen egyik alkalmazás sem mai darab, és ez meg is látszik a felhasználói kezelőfelületükön.

Az új szoftverek között megtaláljuk az EasyTune névre hallgató segédprogramot, ami nem csak tuningra, hanem a ventilátorok működésének testre szabására, és az energiamenedzsment finomhangolására is bevethető. Az alkalmazás egy egységes, jól áttekinthető felhasználói kezelőfelületre csoportosítja a felsorolt beállításokat.

A fenti kép alapján jól látszik, hogy a Smart QuickBoost szolgáltatásba a tuning preseteken kívül automatikus tuning opció is bekerült, de emellett természetesen manuális tuningra is lehetőség nyílik. Az automatikus tuning opció a preseteknél jobb munkát végez, ugyanis a presetek nem törődnek a rendszer stabilitásával, csak beállítanak egy megadott órajelet.

A ventilátor fordulatszám-szabályzó alkalmazás sem hiányzik a kínálatból, amellyel hatékonyan testre szabható a ventilátorok működése. A jelenleg elérhető alkalmazáshoz képest az új EasyTune a jelek szerint még finomabb fordulatszám-szabályzást tesz lehetővé.

Reméljük, mi is mielőbb kipróbálhatjuk az új szoftvert. Emellett az új UEFI felhasználói kezelőfelületre is kíváncsiak vagyunk, amely alaposan átalakult. Utóbbiról egyelőre csak egy hivatalos kép érkezett, de a látvány alapján már így sem tűnik rossznak a friss koncepció.

UEFI DualBIOS - Az új felhasználói kezelőfelület
UEFI DualBIOS - Az új felhasználói kezelőfelület

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward