Megjelent a Colorful különleges videokártyája

Megjelent a Colorful különleges videokártyája

A Colorful különleges GeForce GTX 560 Ti videokártyájáról az elmúlt hetek folyamán érkeztek meg az első hírek, most azonban hivatalosan is bemutatkozott a nem mindennapi videokártya, így végre megnézhetjük, hogyan fest a termék teljes pompájában.

Az iGame GTX560Ti Kudan névre keresztelt újdonság a számítógépházban három PCI bővítőhelyet foglal el. A termék nagyméretű hűtője összesen három darab légkeverőt tartalmaz, közülük egy 80 milliméteres, míg a másik kettő 70 milliméteres átmérővel rendelkezik. A légkeverők az úgynevezett Shark Bionic dizájnt követik, ami segít a zajszint csökkentésében. Az újdonság hűtője alatt találjuk a korábban már bemutatott bővítőhelyet, amelyben WHDI kártya és TV-Tuner kártya kaphat helyet, választásunktól függően. Ezek a kiegészítők külön lesznek megvásárolhatóak.

A videokártya két BIOS-szal érkezik, amelyek egymástól eltérő órajeleket kínálnak a rendszer számára – a BIOS-ok pedig között a hátlapi gombbal válthatunk. Alap esetben a GPU 820 MHz-en, a CUDA magok 1640 MHz-en, a GDDR5-ös memóriachipek pedig 4000 MHz-es effektív órajelen ketyegnek. Az említett gomb megnyomásával a GPU magórajele 900 MHz-re, a CUDA magoké 1800 MHz-re, a fedélzeti memóriachipeké pedig 4200 MHz-re emelkedik. Amennyiben ez nem lenne elég, akkor csatlakoztassuk a videokártya PCB-jének hátoldalán található bővítőhelyhez a mellékelt Power-Kit-et, amellyel a GPU magórajele 1010 MHz-re, a CUDA magoké 2020 MHz-re, a memóriachipeké pedig 4500 MHz-es effektív értékre emelhető.

A videokártya nagyméretű dobozában – amely egészen pontosan 820 x 165 x 140 milliméteres mérettel bír – találunk jó néhány hasznos kiegészítőt is. Az első szett az Air-Kit nevet viseli. Ez a kiegészítő hőcsövekre szerelt hűtőbordákból áll – szám szerint öt darabból –, amelyeket a fő hűtőtömbhöz csatlakoztathatunk, így a hűtés hatásfokának növelésével csökkenthető a GPU üzemi hőfoka. Tuning esetén nagy segítség lehet.

A második szett a Power-Kit. Erről a szettről fentebb már tettünk említést: a kiegészítő egyetlen célja, hogy javítsa a videokártya tuningpotanciálját. A bővítőkártyán egy hatfázisú VRM áramkör, valamint egy „Monster” BIOS lapul. A BIOS aktiválásával a fentebb már ugyancsak említett, szédítően magas GPU/CUDA/VRAM órajelek válnak elérhetővé.

A két hasznos kiegészítő mellett egy harmadik, Color-Kit névre keresztelt megoldás is lapul a csomagban. Ezzel a szettel – amely akril festékeket és ecseteket tartalmaz – egyedi mintákat, illetve ábrákat vagy akár feliratokat is pingálhatunk a videokártya hűtőjére – kézügyességünktől és kreativitásunktól függően.

A különleges csomag ajánlott végfelhasználói ára egyelőre sajnos nem ismert, mint ahogy az sem tudható, hogy mennyibe kerül majd az újdonsághoz készített WHDI bővítőkártya, valamint a TV-Tuneres bővítőkártya.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward