Shop menü

MEGINT LEÉPÍTETT A TWITTER, DE EZZEL VÉGE A FOLYAMATNAK, JÖHETNEK AZ ÚJ DOLGOZÓK

Az értékesítési osztályt vágta még tovább Musk, és így bőven 3000 alá ment a létszám, innentől viszont kezdődik az új szakemberek keresése.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megint leépített a Twitter, de ezzel vége a folyamatnak, jöhetnek az új dolgozók

Elon Musk igazi vérengzést hajtott végre a Twitternél, több évvel ezelőtt szintre vágta meg a dolgozók létszámát. Az üzletember tisztességes végkielégítéssel elengedte azokat is, akik nem szeretnének keményen dolgozni azon, hogy a platform minden korábbinál magasabb szintre emelkedhessen a jövőben.

A Bloomberg számolt be arról, hogy Musk még akkor is újabb csoportokat érintően hajtott végre könyörtelen leépítéseket, amikor 2900 fő környékén volt a munkavállalók száma. A legfrissebb hírek szerint nagyjából 2700 foglalkoztatott maradt a Twitternél. Ezúttal az értékesítési részleget nyirbálta meg jelentősebben, ami biztosan nem lesz jó hatással a reklámpartnerekkel ápolt kapcsolatokra.

64 százalékos leépítést követően most elértünk arra a szintre, hogy Elon Musk már nyitott az új szakemberek alkalmazására.

Egy hónapja még nagyjából 7500 fő állt a mikroblog alkalmazásában, és közel ennyi szerződéses megbízással fizetett külső munkavállalója is volt, de azoknak is elküldte nagyjából a 80 százalékát. Az pedig, hogy most már készen áll új embereket felvenni Musk, egyáltalán nem jelenti azt, hogy szeretné sokkal nagyobbra hizlalni a platform fejlesztői bázisát. Inkább kiemelkedően tehetséges figurákra vadászhat majd minden területet érintően.

Galéria megnyitása

Egyelőre nem jelentek meg álláshirdetések, de talán nem is lesz erre szükség, mert most egészen biztos, hogy aki jelentkezni szeretne, az tudni fog arról, hogy a Twitter szakembereket keres. A leépítések mértéke alapján pedig lényegében minden poszton lehet felvétel, mert nincs olyan terület, ahol nem történt drasztikus leépítés. Talán a biztonsági részleget érintették a legkisebb mértékben az elbocsájtások, és a belső információk alapján leginkább jó fejlesztőkre és értékesítési szakemberekre van nagy szükség.

„Ami a kritikus munkaerő felvételt illeti, azt mondanám, hogy olyan emberek kellenek, akik nagyszerűen tudnak szoftvert írni, ez jelenleg a legfontosabb” – mondta Musk, nem sok támpontot adva ezzel a kijelentésével. Azért is kereshet fejlesztőket és értékesítőket elsődlegesen, mert ezeken a területeken lehet a legjelentősebb üresedés mostanra.

Azt is elmondta Musk, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy létrehoz egy központot Texasban, a Teslához közel, de azt biztosan nem szeretné, hogy teljesen átköltözzön. Felmerült ugyanis a dolgozók részéről kérdésként ennek a lehetősége, de nem kell attól tartani, hogy a nagy átalakításokkal ebbe az irányba is elindulna az üzletember.

Elmondta Musk, hogy a dolgozók a fizetésükön felül részesülhetnek majd azokból a pénzekből, amik befektetőkön keresztül áramlanak be a platformra, illetve nyereségként jelennek meg az elszámolások alkalmával. Félévente lesz egy olyan esemény, ahol a pénzügyi eredményekről lesz tájékoztatás, és ezeken fog kiderülni, hogy pozitív mérleget tudott-e elérni a szolgáltatás. Amennyiben jól teljesített, akár nagyobb összegű bérkompenzációban is részesülhetnek a dolgozók.

Korábban azt lehetett hallani, hogy a drasztikus lépések ellenére az aktív felhasználói szám emelkedett, és most Musk erre vonatkozóan konkrét információkat is megosztott. Közzétette heti lebontásban a bevételszerzéshez hozzájáruló aktív látogatói számot október elejétől november 20-ig. Ebben lehet azt látni, hogy Musk érkezése előtt hajszálnyi volt az emelkedés, onnantól viszont egész egyértelműen elkezdődött a felívelés, ha nem is egyenletes módon.

Galéria megnyitása

Az persze kérdéses, hogy ez a tendencia fennmarad-e, de igazából a Twitter előre láthatólag nem azon lesz, hogy ezt minden áron tartani tudja. Elon Musk tervei között nem szerepelt az, hogy már az első pillanattól felíveljen a felhasználói szám, most elsődlegesen az átalakításokra koncentrál. Így, hogy a szervezeti átalakítások egy jelentős része megvolt, egyre nagyobb hangsúlyt, több figyelmet kaphat majd a mikroblog fejlesztése.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére