Megindult a Kabini APU-k szállítása

Az AMD Kabini APU egységei a Brazos platform helyét veszik át a piacon, és az olcsó asztali számítógépektől a konvertibilis notebookokon át egészen az olcsó noteszgépekig számos szegmensben képviseltetik majd magukat.

Megindult a Kabini APU-k szállítása

Az AMD a napokban bejelentette, hogy végre megindult a következő generációs, alacsony fogyasztás mellett üzemelő, kedvező áron érkező újdonságok, a Kabini APU egységek szállítása. A friss termékek a Brazos platform köré épülő megoldásokat váltják a piacon és segítenek majd az AMD-nek abban, hogy piaci pozícióját erősítse az olcsó asztali konfigurációk, a noteszgépek és a konvertibilis notebookok szegmensében. A táblák piacán nem igazán találkozhatunk majd Kabini APU alapú megoldásokkal, ugyanis a táblákat a még kedvezőbb TDP-vel rendelkező Temash APU egységek veszik majd célba.

A Kabini APU egységekből többféle család is készül, így A sorozatú, E sorozatú és G sorozatú példányokkal egyaránt találkozhatunk - utóbbiak főként a beágyazott rendszerek szegmensét veszik célba. Közös tulajdonság, hogy a Kabini APU-k maximum négy darab, Jaguar architektúrára épülő x86-os processzormaggal érkeznek, integrált videó vezérlőből pedig GCN architektúrára alapozó példányt alkalmaznak. A termékek DDR3-as memóriavezérlővel is rendelkeznek.

Az új CPU mikro-architektúra és a GCN alapú IGP jóvoltából a Kabini APU egységek a Brazos 2.0-s platform tagjaihoz képest jelentős gyorsulást hoznak: a termékek a PCMark Vantage tesztek szerint elődeikhez képest több, mint 50%-kal jobb teljesítményt tudnak felmutatni. Az újdonságok emellett akkumulátor-üzemidő tekintetében is jobb választásnak bizonyulnak, mint elődeik, hála energiatakarékos működésüknek.

Az új APU egységek az idei év folyamán, várhatóan a Computex alkalmával debütálnak. Mellettük a táblákba szánt Temash APU-k, illetve az asztali számítógépeket megcélzó Richland APU-k is bemutatkozhatnak - utóbbiak mobil változatban már elérhetőek egy ideje.

A jelek szerint az AMD a mobil APU egységek piacán a 4W és 35W közé eső TDP tartományban egész pályás támadást indít. Hogy az új APU egységekkel felszerelt termékek népszerűek, illetve sikeresek lesznek-e? Az pár hónapon belül kiderül.

Az már biztos, hogy az AMD több tervezési győzelmet is aratott az érintőkijelzős termékek szegmensében, így hamarosan érkezhetnek a kedvező árcédulával rendelkező, ütőképes konfigurációk, amelyek jóval szélesebb felhasználói kör számára kínálnak majd teljes Windows 8-as felhasználói élményt, mint napjaink megoldásai.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward