Megindult a Kabini APU-k szállítása

Az AMD Kabini APU egységei a Brazos platform helyét veszik át a piacon, és az olcsó asztali számítógépektől a konvertibilis notebookokon át egészen az olcsó noteszgépekig számos szegmensben képviseltetik majd magukat.

Megindult a Kabini APU-k szállítása

Az AMD a napokban bejelentette, hogy végre megindult a következő generációs, alacsony fogyasztás mellett üzemelő, kedvező áron érkező újdonságok, a Kabini APU egységek szállítása. A friss termékek a Brazos platform köré épülő megoldásokat váltják a piacon és segítenek majd az AMD-nek abban, hogy piaci pozícióját erősítse az olcsó asztali konfigurációk, a noteszgépek és a konvertibilis notebookok szegmensében. A táblák piacán nem igazán találkozhatunk majd Kabini APU alapú megoldásokkal, ugyanis a táblákat a még kedvezőbb TDP-vel rendelkező Temash APU egységek veszik majd célba.

A Kabini APU egységekből többféle család is készül, így A sorozatú, E sorozatú és G sorozatú példányokkal egyaránt találkozhatunk - utóbbiak főként a beágyazott rendszerek szegmensét veszik célba. Közös tulajdonság, hogy a Kabini APU-k maximum négy darab, Jaguar architektúrára épülő x86-os processzormaggal érkeznek, integrált videó vezérlőből pedig GCN architektúrára alapozó példányt alkalmaznak. A termékek DDR3-as memóriavezérlővel is rendelkeznek.

Galéria megnyitása

Az új CPU mikro-architektúra és a GCN alapú IGP jóvoltából a Kabini APU egységek a Brazos 2.0-s platform tagjaihoz képest jelentős gyorsulást hoznak: a termékek a PCMark Vantage tesztek szerint elődeikhez képest több, mint 50%-kal jobb teljesítményt tudnak felmutatni. Az újdonságok emellett akkumulátor-üzemidő tekintetében is jobb választásnak bizonyulnak, mint elődeik, hála energiatakarékos működésüknek.

Az új APU egységek az idei év folyamán, várhatóan a Computex alkalmával debütálnak. Mellettük a táblákba szánt Temash APU-k, illetve az asztali számítógépeket megcélzó Richland APU-k is bemutatkozhatnak - utóbbiak mobil változatban már elérhetőek egy ideje.

A jelek szerint az AMD a mobil APU egységek piacán a 4W és 35W közé eső TDP tartományban egész pályás támadást indít. Hogy az új APU egységekkel felszerelt termékek népszerűek, illetve sikeresek lesznek-e? Az pár hónapon belül kiderül.

Az már biztos, hogy az AMD több tervezési győzelmet is aratott az érintőkijelzős termékek szegmensében, így hamarosan érkezhetnek a kedvező árcédulával rendelkező, ütőképes konfigurációk, amelyek jóval szélesebb felhasználói kör számára kínálnak majd teljes Windows 8-as felhasználói élményt, mint napjaink megoldásai.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap