Megérkeztek az új, Cascade Lake sorozatú Xeon W processzorok

Az Intel újdonságai LGA-3467-es processzorfoglalatba illeszkednek és több területen is fejlődést hoznak.

Megérkeztek az új, Cascade Lake sorozatú Xeon W processzorok

Az Intel a napokban minden különösebb hírverés nélkül frissítette Xeon W processzorcsaládját, amelyben elsősorban munkaállomásokba szánt megoldások találhatóak, természetesen egyutas kiépítésben, azaz egy alaplapban maximum 1 processzor kaphat helyet – nem úgy, mint a Xeon Scalable család egyes tagjainál. A Cascade Lake W lapka köré épülő újdonságok 14 nm++ gyártástechnológiával készülnek, a Skylake W alapú megoldásokhoz képest pedig több extrát is kínálnak, például a belépőszinten már nem négy-, hanem nyolcmagos modellek foglalnak helyet, de ezen kívül is sok érdekesség lapul még a listán.

Galéria megnyitása

Az új lapkák a korábbi Xeon W sorozatú megoldásokkal ellentétben már nem LGA-2066-os, hanem LGA-3647-os tokozással érkeznek, csak úgy, ahogy a korábban bemutatott Xeon W-3175X is. Az új processzorok négycsatornás DDR4-2666 MHz-es helyett már minden esetben hatcsatornás DDR4-2933 MHz-es memóriatámogatással gazdálkodhatnak, memóriavezérlőjük pedig 512 GB helyett már maximum 1 TB-nyi rendszermemóriát kezelhet. Az „M” jelölésű példányoknál, amelyek jelentősen drágábbak hagyományos társaiknál, a memória-támogatást kibővítették, így itt akár 2 TB-nyi rendszermemória használatának sincs akadálya. Ahogy azt megszokhattuk, mindegyik modellhez jár ECC támogatás, valamint az AVX-512 utasításkészletet is támogatják.

Galéria megnyitása

A PCI Express 3.0-s vezérlő a korábban megszokott 48 helyett most már 64 darab sávot kínál, ugyanis ebben az esetben nem kell az Omni-Path összekötő számára fenntartani 16 darab ilyen sávot, mivel ezeknél a munkaállomásokba szánt processzoroknál az egyprocesszoros kiépítés miatt nincs rá szükség. TDP keret terén nagyrészt alaposan nőttek a számok a korábbi generációhoz képest, ezt érdemes lesz figyelembe venni. De ez igazából nem is csoda, hiszen a Skylake W modellekhez képest több helyen is duplázás történt a processzormagok száma terén – a korábbi 18 magos csúcsmodellre azonban ez sajnos nem igaz, azt ugyanis „csak” egy 28 magos kiadás váltja.

Galéria megnyitása

Az új modellek már elérhetőek a partnerek számára, áraikat a fenti táblázat tartalmazza. Érdekesség, hogy az Apple nemrégiben bemutatott Mac Pro munkaállomása is ezeket a központi egységeket használja, igaz az opciós listán nem érhető el mind.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap