Megérkeztek az Enermax legújabb CPU hűtői

Az ETS-N30-as sorozatban két tag foglal helyet, amelyek között csak hűtőventilátor tekintetében van különbség.

Megérkeztek az Enermax legújabb CPU hűtői

Az Enermax két új processzorhűtőről rántotta le a leplet, amelyek között tulajdonképpen egyetlen apró különbség van: a ventilátor típusa. Az ETS-N30-HE és ETS-N30-TAA modellek ugyanarra az alapra támaszkodnak, azaz mindketten torony formátumúak és mindketten három darab hőcsövet alkalmaznak. A 6 milliméteres átmérőjű hőcsövek közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével annak érdekében, hogy a hőátadás folyamata minél gyorsabb, minél hatékonyabb lehessen.

A torony formátumú processzorhűtők alumínium lamellákkal rendelkeznek, amelyeken kisméretű szélcsatornákat hoztak létre a vállalat mérnökei. A VEF (Vacuum Effect Flow) technológia előnye maximalizálja a légáram mennyiségét és javítja a hőleadás hatásfokát is. A 92 milliméter hosszú, 79 milliméter széles és 134 milliméter magas hűtőtömb mindkét esetben 290 grammot nyom a mérlegen.

Az alumínium lamellák előtt egy 92 x 92 x 25 milliméteres ventilátor található, ami speciális, egyszerű szerelhetőséget biztosító keretet kapott. A ventilátor mögött rezgéselnyelő gumibetétek is találhatóak, amelyek a rendszer minél halkabb működéséről gondoskodnak azáltal, hogy nem engedik a ventilátor motorjának rezgéseit tovaterjedni a többi komponensre, illetve magára a házra.

Az ETS-N30-HE modell egy egyszerű, LED-es világítás nélküli ventilátort kapott, ami a PWM támogatás jóvoltából a 800 és 2800 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel. A termék légárama 15,9 és 55,4 CFM között helyezkedik el, zajszintje pedig a fordulatszám függvényében 16 dB(A) és 28 dB(A) között változik.

Az ETS-N30-TAA ezzel szemben már kilenc darab nagy fényerejű kék LED-et rejt, amelyek a konkurens megoldásoknál akár háromszor nagyobb fényerőt is képesek biztosítani. Ez a ventilátor szintén a 800 és 2800 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel, légárama pedig 14,5 é 50,8 CFM között helyezkedik el. A Twister csapágyazásnak köszönhetően ez a modell hosszú élettartammal büszkélkedik, zajszintje pedig 16 dB(A) és 27 dB(A) között helyezkedik el.

A termékhez jó hővezetési képességgel rendelkező hővezető paszta jár, a rögzítő keret pedig egy igen strapabíró, fémből készült szerkezet, ami több előnyt is kínál. A fém keret stabilan rögzíti a processzorhűtőt, nem vetemedik és nagyon egyszerűen használható.

Az új processzorhűtők az Intel LGA 775/1150/1155/1156/1366, illetve az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+ processzorfoglalataival egyaránt kompatibilisek. Az ETS-N30-as sorozat két tagja hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, azt azonban nem árulta el a gyártó, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward