Shop menü

MÉG OLCSÓBBAN JUTHATSZ STEAM DECKHEZ, DE VAN EGY KIS CSAVAR A DOLOGBAN

Felújított formában térnek vissza a korábban raktárban csücsülő készülékek.
Török Roland
Török Roland
Még olcsóbban juthatsz Steam Deckhez, de van egy kis csavar a dologban

A Steam Deck egy remek készülék, ami minden forintját megérte nekem a vásárláskor. Bár már vannak azóta konkurensei, árban még csak kanyarban sincsenek a Valve készülékéhez képest, szóval még mindig ez a leggazdaságosabb megoldás, ha PC-s játékélményt szeretnénk magunknak hordozható formában. 

A Valve a legutóbbi leárazáskor már adott rá kis kedvezményt, ám ezúttal más módon kívánja értékesíteni a készüléket. A cég úgynevezett „refurbished”, vagyis újra forgalomba hozott készülékeket kínál eladásra kedvezménnyel a Steam weboldalán, ami annyit tesz, hogy használt készülékeket vehetünk meg a gyártótól, felújítva. 

A Steam Deck az Európai Uniós szabályozások miatt két év garanciával jelent meg, vagyis a Valve ennyi ideig kell, hogy segítse a készüléked életben tartását, anélkül, hogy neked fizetned kéne. Természetesen a garancia nem vonatkozik a törött vagy beázott készülékekre, de jó tudni, hogy sokáig védve van a vásárlásunk. 

Lehetséges, hogy valaki használta a készüléket, elállt a vásárlástól vagy pont valamilyen javítási ügy miatt vissza kellett küldenie a készüléket, ezért az eszköz bekerült a Valve raktárába. Mivel a Valve nem akar használt Deckeken csücsülni, és gondoskodtak is rajta, hogy még számukra is könnyen javítható legyen a készülék, ezért ezeket a Deckeket felújítva újra forgalomba engedik, így csökkentett áron bárki vehet Steam Decket, ami szinte minden tekintetben olyan lesz, mintha új lenne. 

A felújított Deckek burkolatán a Valve szerint kisebb esztétikai hibák lehetnek, de a kijelző érintetlen és minden mást teszteltek, így olyanok, mint az újak. 

„Minden minősített felújított Steam Deck alaposan tesztelve lett, az újonnan forgalmazott készülékeinkkel megegyező magas színvonalon. Minden készülék teljes gyári alaphelyzetbe állításon, szoftverfrissítésen és kiterjedt, több mint 100 tesztből álló vizsgálaton esik át. Az elvégzett tesztek között szerepel az összes beviteli eszköz, a hangrendszer, a kijelző és a belső elemek ellenőrzése. Az akkumulátor állapota is felmérésre kerül, a megfelelő működés és hosszú élettartam biztosítása érdekében. Valamennyi felújított készülék eléri, vagy akár meg is haladja az újonnan forgalmazott készülékek teljesítménynormáit. Bár előfordulhatnak kisebb esztétikai hibák, megbízható, jó minőségű játékélményt biztosítanak, olcsón.”írja a weboldal. 

Alapvetően egy év garanciát adnak erre a készülékre, mivel használt termékről van szó, de a weboldal nem fogalmaz ebben a tekintetben egyértelműen. Az árak a következő módon alakulnak: 

  • 64 gigás 419 euró helyett 339 euró 
  • 256 gigás 549 euró helyett 439 euró 
  • 512 gigás 679 euró helyett 539 euró 

2023-ban is bátran tudom ajánlani a Steam Decket, ha nem lenne már nekem egy, gondolkodás nélkül rendelnék magamnak egy felújított készüléket, már csak azért is, mert a 100 legnépszerűbb Steames játékból 83 simán működik ezeken a cuccokon.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére