Még mindig rossz a PC-s Batman: Arkham Knight?

Az első beszámolók szerint nem javult sokat a játék, sokan fel vannak háborodva.

Még mindig rossz a PC-s Batman: Arkham Knight?

Szóval, tegnap este hivatalosan is visszatért Steamre a PC-s Batman: Arkham Knight, mégpedig teljes, 50 dolláros áron. Úgy tűnik azonban, hogy a helyzet nem olyan rózsás, mint amire számítottunk, és valójában a szeptemberi "köztes" patch óta az egyetlen érdemi változás, hogy a Rocksteady betette a DLC-k és egyéb kiegészítő tartalmak támogatását. Gyanús volt, hogy a patch notes eleve nem nagyon tartalmazott semmit.

A felhasználók továbbra is arról számolnak be, hogy az SLI-vel és CrossFire-rel problémák vannak, ezt ma egyébként gyorsan el is ismerte a kiadó Warner: "Továbbra is dolgozunk a GPU-gyártó partnereinkkel, hogy teljes támogatást biztosítsunk az SLI-nek és a CrossFire-nek. Ezen kívül szintén közösen dolgozunk rajta, hogy megoldjuk a stabilitási problémákat néhány kártyánál a legújabb driverek használatával".

Ezen kívül úgy tűnik, hogy Windows 7 alatt nagyon gyorsan kifut a videomemóriából a játék, ami azt eredményezi, hogy elkezdi a merevlemezt használni a lapozófájlokhoz. A Warner szerint ez hosszabb játék után jön elő, és a program újraindítása megoldja. A rendszermemóriával sincs minden rendben: Windows 10-et legalább 12GB RAM-ot javasol a kiadó annak érdekében, hogy a játék ne kezdje el használni a merevlemezt, és ne forduljon elő lassulás.

A Steamen és a Redditen egyaránt nagy a felháborodás, sokan továbbra is játszhatatlannak tartják az Arkham Knightot. Még a csúcskategóriás gépeken is nehezen lehet elérni a 60fps-t, de úgy tűnik, hogy a sok RAM és VRAM a legfontosabb. A felhasználók beszámolói szerint hiába van 2GB-os videokártya feltüntetve minimumnként, ezzel tulajdonképpen elfogadhatatlanul teljesít a program, még a legalacsonyabb beállításoknál is, ahol pedig rettenetesen rondán néz ki.

Továbbá úgy tűnik, hogy a szeptemberi patch óta mégis volt egy változás: látványosan közelebb hozták a fejlesztők a LOD-olást, ami beszámolók szerint rendkívül zavaró, főleg a Batmobil vezetése közben. Érdekes, hogy akinek erős gépe van, és el tudja érni a stabil 60fps-t, még az is mikro-akadásokról, egyenetlen frametime-okról számol be.

Nektek van tapasztalatotok az újra kiadott Batman jelenlegi állapotával kapcsolatban?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward