Még jobb képszenzorokat ígér mobilokba a Samsung új fejlesztése

Bemutatkozott az ISOCELL Plus, ami a korábbinál is jobb izolációs tulajdonságokkal rendelkezik, amit az okostelefonokban többféleképpen is lehet kamatoztatni.

Még jobb képszenzorokat ígér mobilokba a Samsung új fejlesztése

A Mobile World Congress Shanghai alkalmával a Samsung egy új kameratechnológiát leplezett le, ami több szempontból is pozitív előrelépést hozhat a vállalat eddig használt ISOCELL megoldásához képest. A bemutatott megoldás az ISOCELL Plus nevet kapta, ugyanis az ISOCELL továbbfejlesztéséről beszélhetünk.

A Samsung 2013-ban vezette be az ISOCELL technológiát. Ennek az a lényege, hogy az egyes fotodiódák fizikailag is el vannak egymástól szeparálva, ennek köszönhetően egyebek mellett kisebb esély van az áthallásra, élesebbek és pontosabbak lehetnek a részletek. Az ISOCELL Plus esetében pedig az történt, hogy a Samsung szakemberei már a színszűrő szintjén is teljesen elkülönítik a pixeleket. Ahhoz azonban, hogy ezt képesek legyenek megoldani, egy különleges, új anyagot kellett felhasználniuk, amivel kapcsolatban csak annyit lehet tudni, hogy a korábbihoz hasonlóan ez is fémes eredetű.

A Samsung nem önállóan hozta létre az ISOCELL Plust, hanem a Fujifilmmel kollaborációban.

A japán vállalat elég sokat tett hozzá a dél-koreai alakulat munkájához, tudniillik a Fujifilm alkotta meg azt az innovatívnak tekinthető új anyagot, amit végül minden tekintetben megfelelőnek talált a Samsung az új technológia megalkotásához.

Galéria megnyitása

A hagyományos BSI szenzorokhoz képest az ISOCELL komoly előrelépést jelentett, mert ennek köszönhetően még több fényt és még pontosabban tudtak befogadni az érzékelők, az ISOCELL Plus pedig ezen az úton tesz még egy nagy lépést előre. A korábban alkalmazott pixelszerkezettel szemben itt a fémrács már a fotodiódák fölé nyúlik, és ez eredményezi a képpontok közötti interferencia tovább csökkentését. Az új anyagra azért volt szükség, mert a korábbi fémrács alkalmazása túl nagy optikai veszteséghez, esetleg torzításhoz vezethet volna, hiszen a fémek hajlamosak tükrözni vagy elnyelni a bejövő fényt. De a Fujifilm által biztosított megoldás a jelek szerint ezen segít. Az ISOCELL Plus-szal a Samsung teljesen új szintre emelte a pixelizolációt, amit több módon is lehet majd kamatoztatni. A gyártó elmondása alapján ez a technológia lehetővé teszi még több fény befogását, 15 százalékkal fokozza a fényérzékenységet, és természetesen növeli a színhűséget is.

Az ISOCELL Plus technológiát nem titkoltan az okostelefonokba kerülő kameráknál szeretné elsősorban felhasználni a Samsung, de azt egyelőre nem árulta el a vállalat, hogy mikor és hol fog debütálni. Arra viszont fény derült, hogy valószínűleg a felbontás növelésére lesz hasznosítva elsősorban. A vállalat kiemelte ugyanis, hogy ez az eljárás lehetővé teszi az eddig 1 mikronosnál kisebb, 0,8 mikoronos pixelek alkalmazását úgy, hogy a képminőség egyáltalán nem romlik semmilyen szinten sem. Ez pedig a Samsung szerint optimális megoldás ahhoz, hogy 20 megapixelnél nagyobb felbontású szenzorok szülessenek a megfelelő minőség megőrzése mellett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward